Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Πέτα: Αν έπρεπε να κάνω έναν απολογισμό τότε θα έλεγα ότι κέρδισα

Ελένη Πέτα: Αν έπρεπε να κάνω έναν απολογισμό τότε θα έλεγα ότι κέρδισα

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η προηγούμενη χρονιά για την Ελένη Πέτα έριξε αυλαία χαρίζοντάς της ένα όμορφο «Δώρο» από τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, ένα δώρο για το οποίο η ίδια δηλώνει πανευτυχής. Το ίδιο όμορφα ξεκινά και το 2016 για εκείνη, φέρνοντας ζωντανές εμφανίσεις με την Fide Koksal, στις οποίες οι δυο […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η προηγούμενη χρονιά για την Ελένη Πέτα έριξε αυλαία χαρίζοντάς της ένα όμορφο «Δώρο» από τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, ένα δώρο για το οποίο η ίδια δηλώνει πανευτυχής. Το ίδιο όμορφα ξεκινά και το 2016 για εκείνη, φέρνοντας ζωντανές εμφανίσεις με την Fide Koksal, στις οποίες οι δυο ερμηνεύτριες θα ενώσουν μελωδικά τις δυο πλευρές του Αιγαίου, σε «ένα καθαρά πολυπολιτισμικό πρόγραμμα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ελένη Πέτα στο in.gr…

Πριν από ένα χρόνο είχαμε συναντηθεί και πάλι, με αφορμή τις εμφανίσεις σας με τον Κώστα Μακεδόνα. Πώς κύλησε αυτή η χρονική περίοδος για την Ελένη Πέτα και σε τι διάθεση σας συναντάμε αυτή την φορά;
«Το 2015 ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά, εξαιρετικά δημιουργική κάνοντας μουσικές παραστάσεις και συναυλίες έχοντας δίπλα μου υπέροχους συνεργάτες. Έκλεισε η χρονιά αυτή, με «Το Δώρο» που μου δώρισαν ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Ένα δώρο για το οποίο είμαι πανευτυχής».

Τις δυο Παρασκευές 15 και 22 Ιανουαρίου θα «ενώσετε» τις δυο πλευρές του Αιγαίου σε μια μουσική παράσταση με την Fide Koksal. Πείτε μας δυο λόγια για αυτές τις εμφανίσεις.
«Ναι, για δυο Παρασκευές στις 15 και 22 Ιανουαρίου θα βρισκόμαστε στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» στην Ηλιούπολη μαζί με την Fide Koksal σε ένα άκρως ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Είναι μια μουσική παράσταση που θα προσπαθήσει να ενώσει με τις φωνές μας τις δυο πλευρές του Αιγαίου και με τις επιλογές των τραγουδιών μας, την Ευρώπη και την Αμερική. Φυσικά θα ερμηνεύσουμε και τραγούδια από τη δική μας προσωπική δισκογραφία. Θα έλεγα ότι είναι ένα καθαρά «πολυπολιτισμικό» πρόγραμμα».

Ποια είναι τα συναισθήματά σας όταν «ταξιδεύετε» μουσικά στην άλλα πλευρά του Αιγαίου, ποιες εικόνες σας δημιουργούνται;
«Σίγουρα, στο κοινό μας πρόγραμμα, με τα τραγούδια της Σμύρνης, τα συναισθήματα που μας γεννιούνται είναι πολλά. Τα ιστορικά γεγονότα, οι αφηγηματικές μνήμες και οι εικόνες που έχουμε από την Σμύρνη, εγείρουν διάφορα συναισθήματα, τα οποία μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύουμε είναι αδύνατον να μην σε ταξιδεύουν στο παρελθόν. Πραγματικά, αυτό το ταξίδι των συναισθημάτων, το βίωσα από τις πρώτες κιόλας κοινές μας πρόβες με την Fide».

Έχετε ερμηνεύσει ποικίλα μουσικά είδη, νιώθετε ότι ανήκετε σε κάποιο περισσότερο και ότι θα θέλατε να παραμείνετε σε αυτό;
«Εγώ πιστεύω στα τραγούδια και όχι τόσο στις διακρίσεις που τους κάνουμε ανά είδος, ποπ, ροκ, λαϊκό, έντεχνο κλπ. Εάν ένα τραγούδι με ταξιδεύει, έχει τη σωστή δομή –μουσική και στίχο- την κατάλληλη ενορχήστρωση και θεωρήσω ότι ταιριάζει στη φωνή μου τότε θα το τραγουδήσω. Για τον λόγο αυτό ανά τα χρόνια έχω ερμηνεύσει αρκετά διαφορετικά είδη τραγουδιών και ελληνικά και ξενόγλωσσα».

Πιστεύετε πως με επιλογές ρεπερτορίου ή χώρων που κάνατε στο παρελθόν χάσατε ή κερδίσατε πράγματα και χρόνο;
«Σίγουρα, έχω κερδίσει και επί της ουσίας κάποιες φορές ίσως να έχω χάσει. Αυτό που εννοώ είναι ότι μέσα από τις επιλογές μας οδηγούμαστε σε αυτό που είμαστε σήμερα. Εάν είχα κάνει κάποιες άλλες επιλογές στο παρελθόν σίγουρα θα είχα μια διαφορετική πορεία στο παρόν. Επομένως, εάν έπρεπε να κάνω έναν απολογισμό τότε θα έλεγα ότι κέρδισα».

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη και ποιο ήταν «Το Δώρο» που σας έκαναν;
«Η συνεργασία με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο προέκυψε μέσω του τότε παραγωγού μου, όπου προσέγγισε τον Θέμη και τον Γεράσιμο και τους ζήτησε να συμμετέχω στη νέα συλλογή που ετοίμαζε ο Θανάσης Τσιπινάκης με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πάτρας. «Το Δώρο» είναι ένα τραγούδι που διαπραγματεύεται το δώρο του χρόνου και το πώς εμείς αξιοποιούμε αυτό το δώρο ζώντας ουσιαστικά».

Είναι το τραγούδι αυτό ο προάγγελος μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, υπάρχουν πράγματα ανακοινώσιμα τη στιγμή που μιλάμε;
«Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σας ανακοινώσω. Ίσως, να υπάρξει συνέχεια και στο μέλλον με μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, κάτι που φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από τους τρεις μας».

Πιο είναι το πιο πολύτιμο δώρο που σας έχουν προσφέρει μέχρι τώρα;
«Το πολυτιμότερο δώρο που μου έχει προσφερθεί σε προσωπικό επίπεδο είναι φυσικά το παιδί μου και σε επαγγελματικό, η τύχη του να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες τόσο δισκογραφικά όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων».

Η Ελένη Πέτα και η Fide Koksal θα ανέβουν στη σκηνή του «Ρυθμός Stage» (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη), τις Παρασκευές 15 και 22 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης στις 22.00, είσοδος 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί).


entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024