Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Αρβανίτη: «Το απολαμβάνω που ζω με μεγαλύτερη εγκράτεια»

Σοφία Αρβανίτη: «Το απολαμβάνω που ζω με μεγαλύτερη εγκράτεια»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Καλώντας τη στο τηλέφωνο, μoυ απάντησε με τη γνώριμη και οικεία φωνή της και καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας –γιατί έτσι θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω- με έκανε να νιώσω πως συνομιλούσα με μια φίλη που ξέρω χρόνια. Γλυκιά και ειλικρινής απάντησε σε όσα τη ρώτησα χωρίς περιστροφές ή […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Καλώντας τη στο τηλέφωνο, μoυ απάντησε με τη γνώριμη και οικεία φωνή της και καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας –γιατί έτσι θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω- με έκανε να νιώσω πως συνομιλούσα με μια φίλη που ξέρω χρόνια. Γλυκιά και ειλικρινής απάντησε σε όσα τη ρώτησα χωρίς περιστροφές ή ταμπού και λίγο πριν κλείσουμε μου αποκάλυψε πόσο συγκινήθηκε μέσα από αυτή την ημίωρη, τηλεφωνική «ενδοσκόπηση» που έκανε.
Τη Σοφία Αρβανίτη θα την απολαύσουμε στη σκηνή, ως καλεσμένη των Κώστα Χαριτοδιπλωμένου, Πωλίνας και Κώστα Μπίγαλη, στο beach party που θα γίνει στο Galazio Club στις 26/9, για ένα νοσταλγικό ταξίδι στα αγαπημένα 80’s και 90’s.

Για τη συναυλία στο Galazio την Παρασκευή 26 Ιουνίου

– «Θα συμμετέχω σε αυτή την πρώτη καλοκαιρινή συναυλία ως guest των τριών καλλιτεχνών. Με τον Κώστα Μπίγαλη και την Πωλίνα τα τελευταία χρόνια έχουμε ξανασυναντηθεί στη σκηνή, ενώ με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο συναντιόμαστε μετά από πολλά χρόνια. Πάντα νιώθω χαρά στα live, είναι το καλό κομμάτι της «δουλειάς» το να είμαι στη σκηνή, ενώ τα στούντιο και η ανεύρεση νέων τραγουδιών ήταν το αγχωτικό κομμάτι. Η συναυλία της Παρασκευής θα είναι ένα beach party έχοντας τα καλύτερα συστατικά και συνθήκες και από άποψη διοργάνωσης. Είναι ό,τι καλύτερο για εμένα, δουλεύω εδώ και καιρό για αυτό και το περιμένω με ανυπομονησία.»

Για τις ζωντανές εμφανίσεις
– «Αποφεύγω τις πάρα πολλές live εμφανίσεις, αφού η μουσική για εμένα δεν έχει χαρακτήρα επαγγελματικό, αλλά νιώθω σαν ερασιτέχνης -κάτι σαν χόμπι- και το απολαμβάνω τρελά. Οι εμφανίσεις μου είναι περισσότερο επιλεκτικές, δεν τις κυνηγάω. Η μουσική έχει μεγάλη επίδραση πάνω μου, αλλά πάντα στο πλαίσιο ότι την αντιμετωπίζω με μια λαχτάρα, την ερευνώ, πειραματίζομαι και δεν βιοπορίζομαι. Έτσι δεν κάνω εκπτώσεις και της αφοσιώνομαι.»

Για το αν αναπολεί το παρελθόν
– «Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως δεν αναπολώ το παρελθόν, εκτός από κάποιες στιγμές του. Μου κάνει καλό να μην το αναπολώ, γιατί αν το κάνεις σημαίνει πως έχεις χάσει κάτι για πάντα και σου δημιουργεί θλίψη. Ενώ αν συμβαίνει το αντίθετο, αφήνεις χώρο στον εαυτό σου να συνεχίζει να είναι δημιουργικός και εγώ συνεχίζω να είμαι. Μάλιστα αξίζει να πω πως θα συμμετέχω σε ένα CD του συνθέτη φίλου μου και ρομαντικού ρόκερ Δημήτρη Λιόλιου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες. Είμαι χαρούμενη και περήφανη που θα συμμετέχω σε αυτό μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σοφία Βόσσου, Πάνος Μουζουράκης και δυο ακόμα νέες, απίστευτες φωνάρες. Το τραγούδι που ερμηνεύω ντουέτο με τον Δημήτρη Λιόλιο (γιατί όλες οι συμμετοχές είναι ντουέτο μαζί του) είναι σε μουσική και στίχους του ιδίου και λέγεται «Όλα θα έρθουν αλλιώς».»

Για τη μουσική και τα είδη που προτιμά
– «Συνεχίζω να ονειρεύομαι με τη μουσική, η οποία με κρατάει ακμαία, θέλω να πιστεύω. Τολμώ να πω ότι συνεχίζω να ζω μια παρατεταμένη εφηβεία και τρομάζω με τον εαυτό μου για το πόση όρεξη και ζωντάνια έχω μέσα μου. Νιώθω τόσο τυχερή και ευλογημένη που μπορώ να παίρνω κουράγιο από τη μουσική και να θεραπεύω πολλά κομμάτια μου. Η μουσική μπορεί και σου χαϊδεύει, σου θεραπεύει την ψυχή και για εμένα λειτουργεί ως η κύρια καταφυγή μου. Ακούω κυρίως ροκ μουσική, από πολλή δυναμική (heavy metal) έως μπαλάντες και από παλιό ροκ μέχρι σύγχρονη και alternative. Και κυρίως ξένη μουσική. Η μουσική μου συνάντηση με την Μπόνι Τάιλερ είναι το καμάρι της πορείας μου. Μπορώ με υπερηφάνεια να κουβεντιάζω για αυτό, γιατί ήταν συγκλονιστική στιγμή και όσο περνούν τα χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερό μου «διαμαντάκι».»


Για τις θυσίες και τις παραχωρήσεις την περίοδο της κρίσης
– «Δεν το θεωρώ θυσία αλλά υποχρέωσή μου να αμειφθώ με λιγότερα χρήματα ή και καθόλου χρήματα. Εγώ κάνω χόμπι, δεν ζω από τη μουσική. Δεν ζω όπως ζούσα την προηγούμενη δεκαετία και απολαμβάνω που ζω με μεγαλύτερη εγκράτεια. Δεν με χαλάει να φοράω ένα τζιν ή ένα παλτό που το αγόρασα πριν χρόνια. Εν μέρει, με έχει ωφελήσει που λόγω της κρίσης δεν είμαι πλέον fashion victim (ευτυχώς), και το απολαμβάνω.»

Κάνοντας αυτοκριτική

– «Υπάρχουν πράγματα που δεν θα επαναλάμβανα σήμερα. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα είχα αδράξει περισσότερα πράγματα από τη ζωή σε σύγκριση με όσα αποκόμισα. Αν έκανα άλλες επιλογές θα μπορούσαν να με είχαν οδηγήσει σε μονοπάτια που ενδεχομένως να μην ήταν καλύτερα από αυτά που ήδη έκανα.»

Για τους λαϊκούς της δίσκους

– «Όταν έκανα τη στροφή στο λαϊκό προσπαθούσα να φτάσω στα όριά μου. Άλλωστε εκείνα τα χρόνια για εμένα η μουσική ήταν άκρως βιοποριστική. Δεν μπορώ να πω ότι μου πήγαινε απόλυτα. Το έκανα για μια πενταετία και μετά με μεγάλη ευχαρίστηση και ευκολία βγήκα από αυτό γιατί θεωρούσα πως δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για εμένα. Να τραγουδάω ήξερα και αυτό έκανα. Πολύ περισσότερο μου πάει αυτό που κάνω τώρα και όσο ζω θα το υπηρετώ.»

Για τις αλλαγές
– «Είμαι άνθρωπος των αλλαγών. Είναι μια έρευνα η ζωή για εμένα. Ωστόσο στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης πιστεύω ότι αυτή είναι και η ταυτότητά του. Ο άνθρωπος κουβαλάει την προσωπικότητά του, εμένα η αλλαγή είναι στα ψυχικά κομμάτια και το πού οδηγώ τον εαυτό μου, δεν είναι στην εμφάνιση. Η εμφάνισή μου είναι η ίδια τα τελευταία 20 χρόνια, εκτός από την περίοδο που ασχολήθηκα με το λαϊκό τραγούδι που είμαι και αγνώριστη. Θεέ μου!»

Για τα άλλα ταλέντα της

– «Τους τελευταίους 5 μήνες μελετάω ηλεκτρική κιθάρα, είναι η καινούρια μου ενασχόληση. Πάντα φλερτάρω με τη μουσική. Θέλω να μπω βαθιά μέσα της, όσο μπορώ! Δεν ξέρω αν θα βγω στη σκηνή με την ηλεκτρική κιθάρα, μακάρι πάντως, ποτέ δεν ξέρεις. Έχω έναν καταπληκτικό δάσκαλο, τον Γιώργο Αργυρόπουλο που με ενθαρρύνει και με εμπνέει εκτιμώ πολύ τη μεταδοτικότητά του και μου λέει «Σοφία, μπορείς να παίξεις, το ‘χεις».»

Η Σοφία Αρβανίτη για τους στόχους και όνειρά της

– «Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να έχω εμπειρίες και όρεξη όπως έχω τώρα και θέλω πολύ ο τελικός μου στόχος να είναι η ανταποδοτικότητα. Είμαι ανθρωποκεντρική, είμαι και φιλόζωη και «ματώνω» για το περιβάλλον, μαζεύοντας το παραμικρό πλαστικό που θα βρεθεί στο διάβα μου. Θέλω να είμαι έμπνευση για άλλους ανθρώπους και να μεταδώσω την πίστη μου και ό,τι θεωρώ πως έχει ο άνθρωπος χρέος του σ’ αυτή τη ζωή.»

Για το motto της στη ζωή
– «Θα κλείσω με κομμάτια από ένα ποίημα που με εκφράζει και το ακολουθώ και είναι το motto μου στη ζωή: «Αγοπεθαίνει όποιος δεν αλλάζει διαδρομές, δεν ακούει μουσική, δεν διαβάζει, έχει μέντορά του την τηλεόραση, γίνεται σκλάβος της συνήθειας, δεν ρισκάρει τη σιγουριά του για την αβεβαιότητα να τρέξει πίσω από ένα όνειρο. Αργοπεθαίνει όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο του μέσα του…»»

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024