Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ

Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ

...

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.

Διάλεξη – Συζήτηση
Making the World a Better Place – 01.6.2016, Ώρα 18.30
Σε συνεργασία με το Hub Dot Athens, σας προσκαλούμε σε μια βραδιά με πρωταγωνιστή το γυναικείο φύλο. Ορμώμενοι από την ιδέα των ιταλικών πλατειών (piazzas), παρακολουθούμε την εξιστόρηση εμπειριών, με στόχο την απομάκρυνση των κοινωνικών προκαταλήψεων. Μια συζήτηση, όπου γυναίκες μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες τους, δημιουργώντας ένα πλαίσιο επικοινωνίας και έμπνευσης για όλους.
To Hub Dot αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο γυναικών που αποσκοπεί να εμπνέει γυναίκες παγκοσμίως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Διάλεξη ψυχολογίας
Διαρκής επανάληψη μοτίβων στη ζωή μας: Γιατί συμβαίνει αυτό & πώς αντιμετωπίζεται – 02.6.2016, Ώρα 18.30
Ποια είναι τα αίτια των διαρκώς επαναλαμβανόμενων μοτίβων σε ποικίλους τομείς της ζωής μας;
Με αναφορές στη νευροεπιστήμη, στη διάλεξη αυτή επιδιώκουμε να αναγνωρίσουμε τι προκαλεί την επανάληψη εμπειριών στα οικονομικά, τις σχέσεις και την εργασία μας και να αναπρογραμματίσουμε τις ικανότητές μας, έτσι ώστε να ανοίξουμε καινούργιους κύκλους ζωής που θα μας οδηγήσουν στο να αποκτήσουμε όλα εκείνα στα οποία στοχεύουμε.

Ομιλήτρια: Μίνα Πριόνα, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια

Εργαστήριο για ενήλικες
Θεατρικό παιχνίδι – 03.6.2016, Ώρα 18.00
Αναπόσπαστο κομμάτι του θεάτρου είναι το παιχνίδι. Το παιχνίδι που ξεσηκώνει, απελευθερώνει, διασκεδάζει, ενώνει. Το θεατρικό αυτό εργαστήριο, που αποτελεί βασική εισαγωγή στις θεατρικές τεχνικές, θα περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων, που απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν και να πειραματιστούν, αναπτύσσοντας την φαντασία και τα εκφραστικά τους μέσα.
Μια δημιουργική, συλλογική διαδικασία με ασκήσεις συγκέντρωσης, εμπιστοσύνης και αυτοσχεδιασμού που θα μας θυμίσει την ελευθερία και την ικανοποίηση που προσφέρει το παιχνίδι, και θα μας φέρει σε επαφή με τον εαυτό και τους συμπαίκτες μας.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, σκηνοθέτις-ηθοποιός
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Εργαστήριο για παιδιά και γονείς

Art as an Event | Life as Art – George Brecht – 04.6.2016, Ώρα 11.30
Αναβιώνοντας το έργο του Τζορτζ Μπρεχτ με σημερινούς όρους, τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με την ιδέα του έργου τέχνης ως μια συμμετοχική διαδικασία.
Βασισμένο στα επινοημένα «Event Scores» του Μπρεχτ, λευκές κάρτες με σύντομες οδηγίες για μια σειρά από απλοϊκές πράξεις που ενσωματώνουν καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, το VYCA ζητά από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες να συνθέσουν απλές και ευρηματικές οδηγίες ανοικτού-τύπου για σύντομα εφήμερα δρώμενα, τα οποία θα παρουσιάσουν στο κοινό οι νεαροί συμμετέχοντες. Με τον τρόπο αυτό καλούνται να κατανοήσουν τη σύνδεση του καλλιτεχνικού έργου με την πραγματική ζωή.

Για παιδιά 9-12 ετών και γονείς.
Επιμέλεια – Σχεδοασμός: Very Young Contemporary Art (VYCA)
Συντονισμός: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση
SNFCC x Black Athena Present Culture Jam w/ Kode 9 – 04.6.2016, Ώρα 19.00
Εγκαινιάζοντας μια νέα θεματική ενότητα, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς- djs Black Athena, παρουσιάζουν το «Culture Jam», ένα project-αφιέρωμα στην underground dance μουσική.

Με θέα τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, το «Culture Jam» προσκαλεί αναγνωρισμένους μουσικούς παραγωγούς και djs της ηλεκτρονικής μουσικής, σε μια προσπάθεια επαφής του κοινού με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της underground dance σκηνής, ενώ dj sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις πλαισιώνουν το εναλλακτικό αυτό πρόγραμμα. Καθώς οι καλεσμένοι του «Culture Jam» μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την παγκόσμια και εγχώρια dance σκηνή, ανατρέχουμε μαζί τους σε χαρακτηριστικές στιγμές της, όπως τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του 1970, την μεγάλη απήχηση και άνοδό της στα charts στα 1990s, την έκλειψη και επανεμφάνισή της τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, κερδίζοντας έτσι το χαμένο της έδαφος.

Στην πρώτη εκδήλωση, υποδεχόμαστε τον καταξιωμένο dj Steve Goodman, γνωστό ως Kode9, σημαντική φιγούρα της dubstep στην Μεγάλη Βρετανία. Mε καταγωγή από την Σκωτία, ο καταξιωμένος DJ και παραγωγός Kode9, είναι καθηγητής μουσικής παιδείας στο πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και ιδιοκτήτης της αινιγματικής δισκογραφικής Hyperdub που έγινε γνωστή για την ανακάλυψη και τις κυκλοφορίες του Burial- στέγη μεγάλων ονομάτων της Dubstep όπως οι Joker, Zomby και The Bug. Προσωπική του δουλειά έχει κυκλοφορήσει από δισκογραφικές εταιρείες όπως η Soul Jazz, η Rephlex του Aphex Twin, η Tempa και η Domino, ενώ έχει κάνει remixes για καλλιτέχνες όπως οι Burial, The Junior Boys, Dabrye, MF Doom, Lee Scratch Perry και The Bug. Έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις της Brainfeeder, δισκογραφικής του Flying Lotus, αλλά και στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ ο ήχος του έχει εξαπλωθεί, από την Ευρώπη στη Νότιο Αμερική, και από την Βόρειο Αμερική σε Ασία και Αυστραλία.

Ο δημοφιλής μουσικός και ιδρυτής της Hyperdub, θα βρίσκεται στο ΚΕ για ένα DJ set και για συνομιλία με το κοινό, με φόντο τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Opening set: Paul Bennett (Modernista/ UK)

Εργαστήριο για ενήλικες
Λέξεις, ήχοι, εικόνες: μικρές ιστορίες διαδρομών – 05.6.2016, Ώρα 11.00
Έχοντας ως πηγή έμπνευσης την ανθρωπογεωγραφία και το αστικό τοπίο της Αθήνας, καθώς και την γεωγραφική τοποθεσία του ΚΠΙΣΝ, το δημιουργικό αυτό εργαστήριο στοχεύει στην κατανόηση της έννοιας της συνύπαρξης μεταξύ των κατοίκων της πόλης.
Με αφετηρία τις έννοιες της διαδρομής και της εστίας, οι συμμετέχοντες συνθέτουν ηχητικούς, κινησιολογικούς και εικαστικούς χάρτες, με εργαλεία το βιωματικό παιχνίδι, τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και την αφήγηση προσωπικών ιστοριών.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις πιλοτικές εκπαιδευτικές δράσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ, που υλοποιούνται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 05.6.2016, Ώρα 19.00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνο
Διονύση Σούρμπη, βαρύτονο
Φρίξο Μόρτζο, πιάνο

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα.

Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 210 8778396/8
Email: visitorscenter@snfcc.org.
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024