Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ευαισθησία από την Ουγγαρία, πυρετός χρυσού

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ευαισθησία από την Ουγγαρία, πυρετός χρυσού

...

Αγγελική Στελλάκη

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις: το Adaptation Film Festival με μεταφορές λογοτεχνικών έργων στον κινηματογράφο και η Εβδομάδα Καναδικού Κινηματογράφου. Από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας ξεχωρίζουν τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» μια ευαίσθητη και αστεία ταινία από την Ουγγαρία που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δολοφονικά Αμαξίδια

3,5/5

Ένας πρώην πυροσβέστης μένει παράλυτος από ατύχημα. Όταν συναντά τον 20χρονο Ζολί και τον φίλο του Μπάρμπα χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων που θέλουν να γίνουν σχεδιαστές κόμικ, οι τρεις τους θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες και θα βρεθούν μπλεγμένοι στον σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος. Με ευαισθησία και χιούμορ ο σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ στρέφεται κατά του ρατσισμού και δίνει ένα σημαντικό μήνυμα. Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με βραβείο για τις ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών -οι δύο εκ των οποίων είναι παράλυτοι.

Σκηνοθεσία: Ατίλα Τιλ
Πρωταγωνιστούν: Ζλόταν Φενιβέσι, Στσάμπολτς, Άνταμ Φεκέτε





Gold

(2,5/5)

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το Gold αφηγείται τις προσπάθειες δύο ανδρών να ανακαλύψουν χρυσάφι στην Ινδονησία. Η ταινία του Στίβεν Γκάγκαν (Syriana) αναφέρεται στο σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation η οποία το 1993 ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία. Αγνώριστος ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε έναν αβανταδόρικο ρόλο που γνωρίζει πώς να ερμηνεύσει, η ταινία θέλει να είναι Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ με χρυσοθήρες, αλλά δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκάγκαν
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρ Ραμίρεζ





Επιχείρηση Ανθρωποειδές

(2,5/5)

Άλλη μία ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σε σκηνοθεσία Σον Έλις (Cashback) η ταινία αφηγείται την απόπειρα δολοφονίας του αξιωματικού των SS Ράινχαρντ Χάιντρικ στην Τσεχοσλοβακία του 1942. Η ταινία απογειώνεται στο δεύτερο μέρος, μετά την απόπειρα της δολοφονίας του αποκαλούμενου «σφαγέα της Πράγας». Μέχρι τότε, όμως, είναι μία κλινικά παρουσιασμένη ιστορική ταινία, με έναν Τζέιμι Ντόρναν να μην μπορεί να σηκώσει στους ώμους του το δραματουργικό βάρος της ταινίας -βάρος που πέφτει στους ώμους του Κίλιαν Μέρφι.

Σκηνοθεσία: Σον Έλις
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Ντόρναν, Κίλιαν Μέρφι, Μπράιαν Κάσπε

Άμεση Αποβίβαση

(2,5/5)

Άλλη μία γαλλική κωμωδία με την προσφυγική κρίση στο επίκεντρο. Δύο αστυνομικοί καλούνται να συνοδεύσουν έναν Αφγανό πίσω στην Καμπούλ. Μόνο που ο Αφγανός επιμένει ότι είναι Αλγερινός, το αεροπλάνο που τους μεταφέρει στο Αφγανιστάν αναγκάζεται να κάνει στάση στην Μάλτα και ο πρόσφυγας προσπαθεί να βρει τρόπο να το σκάσει. Ο σκηνοθέτης του υπερ-επιτυχημένου «Θεέ μου τι σου κάναμε;» επιστρέφει και πάλι με κωμωδία με αρκετά εύστοχα σχόλια για την προσφυγική κρίση και τη γραφειοκρατία. Δεν ξεφεύγει πάντα από τις εύκολες λύσεις, αλλά σε αρκετές στιγμές προκαλεί το γέλιο, ενώ διαθέτει και έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή (Αρί Αμπιτάν).

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Σίριλ Λεκόμπτ, Σλίμαν Νταζί

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

(2/5)

Άλλο ένα κεφάλαιο στη σειρά ταινιών The Ring, το οποίο διαδραματίζεται 13 χρόνια μετά τα γεγονότα των δύο πρώτων κεφαλαίων. Μία νεαρή γυναίκα ανησυχεί για τον σύντροφό της, ο οποίος ανακαλύπτει μια βιντεοκασέτα που έχει τη δύναμη να σκοτώσει όποιον τη βλέπει μέσα σε επτά ημέρες. Εν μέρει ενδιαφέρουσα, κυρίως για το σχόλιο που προσπαθεί να κάνει πάνω στην κακοποίηση των γυναικών, μία ιδέα που σπεύδει να εκμεταλλευτεί με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο.

Σκηνοθεσία: Φ.Χαβιέ Γκουτιέρες
Πρωταγωνιστούν: Άλεξ Ρόου, Ματίλντα Λουτς, Τζόνι Γκαλέκι, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο





The Warriors Gate

Ένας Αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον (Ουράϊα Σέλτον), ζει μία εικονική ζωή. Στο σχολείο τον εκφοβίζουν, ενώ η μητέρα του εργάζεται σκληρά, προσπαθώντας να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, ο Τζακ δραπετεύει από την πραγματικότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μια μέρα μεταφέρεται μαγικά στην αρχαία Κίνα, όπου και καλείται να γίνει ήρωας και να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά. Σε σενάριο και παραγωγή Λικ Μπεσόν.

Σκηνοθεσία: Ματάιας Χάουν
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Τσάο, Νι Νι, Ουράια Σέλτον, Ντέιβ Μπαουτίστα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024