Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας «Σκιές και σιωπή»

Κερδίστε προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας «Σκιές και σιωπή»

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου βιβλίου της Harper Lee Βάλε ένα φύλακα, οι Εκδόσεις BELL σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) διοργανώνουν ειδική προβολή της ταινίας Σκιές και Σιωπή (To Kill a Mockingbird – 1962) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μάλιγγαν, με τους Γκρέκορυ Πέκ, Μαίρη Μπάνταμ, Φίλιπ Άλφορντ. […]

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου βιβλίου της Harper Lee Βάλε ένα φύλακα, οι Εκδόσεις BELL σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) διοργανώνουν ειδική προβολή της ταινίας Σκιές και Σιωπή (To Kill a Mockingbird – 1962) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μάλιγγαν, με τους Γκρέκορυ Πέκ, Μαίρη Μπάνταμ, Φίλιπ Άλφορντ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στις 19.30, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

H ταινία είναι μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του παγκόσμιου και βραβευμένου με Πούλιτζερ best seller της Harper Lee Oταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To kill a Mockingbird), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Στην Αλαμπάμα του 1930, ο Άτικους Φιντς, ένας φιλελεύθερος χήρος δικηγόρος, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του με τη σωστή πατρική φροντίδα, απαλλάσσοντάς τα ταυτόχρονα από τις έντονες ρατσιστικές προκαταλήψεις της περιοχής. Όταν ένας μαύρος εργάτης κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής, ο Άτικους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμπολιτών του.

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο της Harper Lee
Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το βιβλίο Βάλε έναν φύλακα σημείωσε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων και έγινε best seller σε Η.Π.Α. και Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, ψηφίστηκε από το αναγνωστικό κοινό «Καλύτερο βιβλίο του 2015» στην κατηγορία Πεζογραφία των «Goodreads Choice Awards 2015».

Το βιβλίο έχει ήδη -ή πρόκειται να- εκδοθεί σε πάνω από 30 χώρες, ενώ στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου.

Η Harper Lee είναι η συγγραφέας του θρυλικού Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια –ένα από τα σπουδαιότερα και δημοφιλέστερα βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, που διαβάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας αμείωτη τη φρεσκάδα και τη δύναμή του, και το οποίο χάρισε στην συγγραφέα του το Βραβείο Πούλιτζερ το 1961.

Το Βάλε Ένα Φύλακα, στο οποίο ξανασυναντάμε τη Σκάουτ και τους άλλους ήρωες της Harper Lee, δύο δεκαετίες αργότερα, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο της βιβλίο. Η συγγραφέας συνέλαβε αρχικά την ιστορία της ενήλικης Σκάουτ, αλλά οι αναφορές στην παιδική της ηλικία στο Νότο συνάρπασαν την επιμελήτρια του εκδοτικού της οίκου τόσο ώστε τη συμβούλεψε να τις αναπτύξει σε μια ξεχωριστή ιστορία, που έγινε το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

Ύστερα, το Βάλε Ένα Φύλακα ξεχάστηκε, για να ανακαλυφθεί μόλις πρόσφατα από τη δικηγόρο της συγγραφέως σ’ ένα φάκελο με άλλα έγγραφα. Η Harper Lee αποφάσισε να το εκδώσει χωρίς επεμβάσεις και αλλαγές, όπως ακριβώς γράφτηκε, ενώ η είδηση για την εύρεση του χειρογράφου και την έκδοσή του έγινε πρώτο θέμα διεθνώς και προκάλεσε φρενίτιδα στον εκδοτικό κόσμο.


Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Harper Lee Βάλε ένα φύλακα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 19.30, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η μεταφράστρια του βιβλίου, συγγραφέας κα Σώτη Τριανταφύλλου, η καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ντόρα Τσιμπούκη, η φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Hellenic American University κα Χριστίνα Τσαγκούλη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ηλίας Μαγκλίνης.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ράνια Οικονομίδου.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024