Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεότρελοι χαρακτήρες της Disney

Θεότρελοι χαρακτήρες της Disney

Μαντώ Σιώμου Μπορεί οι πριγκίπισσες της Disney να μας έχουν μαγέψει με την ομορφιά τους και τις λαμπερές τουαλέτες τους όμως την καρδιά μας έχουν κλέψει κάποιοι δευτερεύοντες, διαφορετικοί χαρακτήρες, λίγο τρελούτσικοι… που μας χαρίζουν μόνο άφθονο γέλιο. Τρελοκαπελάς – Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (1951) Ο Τρελοκαπελάς είναι μια από τις […]

Μαντώ Σιώμου

Μπορεί οι πριγκίπισσες της Disney να μας έχουν μαγέψει με την ομορφιά τους και τις λαμπερές τουαλέτες τους όμως την καρδιά μας έχουν κλέψει κάποιοι δευτερεύοντες, διαφορετικοί χαρακτήρες, λίγο τρελούτσικοι… που μας χαρίζουν μόνο άφθονο γέλιο.

Τρελοκαπελάς – Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (1951)
Ο Τρελοκαπελάς είναι μια από τις κυρίαρχες φιγούρες στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι περιπέτειες της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων». Τρελός, ιδιότροπος, χαμογελαστός και με μεγάλη αγάπη στο τσάι αναρωτιόταν « Γιατί ένα κοράκι είναι σαν ένα γραφείο». Παρέα με τον εξίσου τρελό φίλο του, τον λαγό «March Hare», έχει έξυπνα διαπιστώσει ότι υπάρχουν 364 επιπλέον ημέρες για εορταστική διασκέδαση και χαρά κάθε χρόνο (εκτός από τα γενέθλια του), χάρη στην αναφορά του για την έννοια των μη-γενέθλιων ημερών «unbirthdays».

Τζίνι – Αλαντίν (1992)
Η απίστευτη και γεμάτη τρέλα ερμηνεία του παιχνιδιάρικου Τζίνι, από τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Αλαντίν», προκαλεί μόνο ανεξέλεγκτο γέλιο. Οι «εκπληκτικές κοσμικές δυνάμεις!» του μπλε Τζίνι μπορεί να περιορίζονται σε ένα «μικροσκοπικό χώρο διαβίωσης», όμως τον μεταμορφώνουν σε ό,τι πιο τρελό κατεβάζει ο νους.

Μπινγκ Μπονγκ – Τα μυαλά που κουβαλάς (2015)
Τον γνωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς», και γρήγορα η αξιαγάπητη τρέλα του χαράχτηκε στις μνήμες μας. Αφού έχει δικό του τραγούδι «Ποιος είναι ο φίλος σου, που του αρέσει να παίζει? ο Μπινγκ Μπονγκ!», κατευθύνθηκε προς το φεγγάρι μέσα σε ένα διαστημόπλοιο κατασκευασμένο από ένα καροτσάκι και μερικές σκούπες και όταν κλαίει βγάζει ζαχαρωτά.

Κος Τοντ – Ο Ίκαμποντ και ο κος Τοντ (1949)

Ο κος Τοντ, από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ίκαμποντ και ο κος Τοντ», είναι αρκετά εγωιστής, παρορμητικός, και συμφεροντολόγος, αλλά κατά βάθος καλόκαρδος. Ωστόσο, οι φίλοι του Άνγκους, Ράτυ και Μόλ (Angus, Ratty, Mole) δεν θα έμπλεκαν κάθε φορά σε τόσες περιπέτειες για να τον σώσουν, αν δεν ήταν και πραγματικά τρελός!

Τίγρης – Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)
Χοροπηδάει, κάνει σκανδαλιές και λατρεύει το παιχνίδι. Ο Τίγρης από την παρέα του μικρού αρκούδου Γουίνι, έχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους παλαβούς χαρακτήρες της Disney. Ακόμα και ο γκρινιάρης κούνελος παραμένει ατάραχος στην τρέλα του Τίγρη. Είναι σίγουρα μοναδικός.

Ρότζερ Ράμπιτ – Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ (1988)
Στην περίπτωση του Ρότζερ Ράμπιτ από την ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ», η τρέλα μπορεί να αποβεί μοιραία. Το αστέρι της εταιρείας Maroon Cartoons, έπεσε θύμα σκευωρίας… αλλά ευτυχώς ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ (Eddie Valiant) τον αθώωσε και τον κράτησε στην μεγάλη οθόνη όπου κι ανήκει και συνεχίζει να μας τρελαίνει.

Γκούφυ – Ο Γκούφυ και η παρέα του (1934)
Δεν υπάρχει κάποιος πιο «κουτός» από τον Γκούφυ. Ο κολλητός του Μίκυ έχει προσπαθήσει πολλές φορές, στα σοβαρά, να μας διδάξει κάποια δραστηριότητα όπως πώς να ψαρεύουμε ή πως να παίζουμε μπέιζμπολ, αλλά τα πράγματα ποτέ δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζει και τρελαίνετε. Θα αγαπάμε για πάντα την αισιοδοξία του και την αιώνια «γκουφαμάρα» του.

Αδερφές Σάντερσον – Χόκους Πόκους: Οι Τρεις Μάγισσες (1993)
Οι αδερφές Σάντερσον στην ταινία Χόκους Πόκους, είχαν ένα καζάνι γεμάτο τρέλα! Οι τρεις μάγισσες, παρά την περίεργη συμπεριφορά τους και τα εκκεντρικά κοστούμια τους, κατάφεραν να ενταχθούν σε μιαν άλλη εποχή, και να καταστρώσουν ξεκαρδιστικά διαβολικά σχέδια. Τα οποία όμως ματαιώθηκαν από τρία έξυπνα παιδιά.

Τζακ Σπάροου – Οι Πειρατές της Καραϊβικής (2003-)
Αναμφίβολα ο αγαπημένος πειρατής της Καραϊβικής, ο Τζακ Σπάροου, που εύλογα παρατήρησε ότι «είναι αξιοσημείωτο πόσο συχνά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά -η τρέλα και η ευφυία- συμπίπτουν», είναι σίγουρα ο πιο έξυπνος τρελός. Προτιμάει πολλές φορές να ξεφύγει από μπελάδες χρησιμοποιώντας το μυαλό του και όχι το σπαθί του. Ίσως αν έπινε μόνο νερό να μην ήταν τόσο ιδιόμορφος.

Animal – The Muppets (2011)
Είναι η επιτομή των τρελοχαρακτήρων της Disney. O Animal από τις «Μαριονέτες» είναι άγριος και μανιακός! Η εξωφρενική συμπεριφορά του δημιουργεί πανικό και σύγχυση στα υπόλοιπα μέλη του Electric Mayhem. Μερικές φορές δείχνει να έχει εκπληκτικό και εκλεπτυσμένο γούστο… κρίνοντας από την επιθυμία του να δει την έκθεση του Ρενουάρ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου στην ταινία «The Great Muppet Caper» του 1981.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024