Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίντλεϊ Σκοτ: «Γνωρίζω εδώ και μήνες ότι υπάρχει νερό στον Άρη»

Ρίντλεϊ Σκοτ: «Γνωρίζω εδώ και μήνες ότι υπάρχει νερό στον Άρη»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Λίγο μετά την παρουσίαση της NASA με ισχυρές ενδείξεις για την εποχική ροή υγρού νερού στον Άρη, ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ δηλώνει: «Γνωρίζω εδώ και μήνες γα την ύπαρξη νερού στον Άρη». Mε τη «Διάσωση» να «καταλαμβάνει» τις ελληνικές αίθουσες, υποστηρίζει ότι η NASA τού είχε δείξει πριν από δύο μήνες φωτογραφίες της […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Λίγο μετά την παρουσίαση της NASA με ισχυρές ενδείξεις για την εποχική ροή υγρού νερού στον Άρη, ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ δηλώνει: «Γνωρίζω εδώ και μήνες γα την ύπαρξη νερού στον Άρη».

Mε τη «Διάσωση» να «καταλαμβάνει» τις ελληνικές αίθουσες, υποστηρίζει ότι η NASA τού είχε δείξει πριν από δύο μήνες φωτογραφίες της ροής των υδάτων στον κόκκινο πλανήτη, αλλά επισημαίνει ότι ήταν πολύ αργά για να συμπεριλάβει τις πληροφορίες αυτές στην ταινία του με τον Ματ Ντέιμον σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με το «Yahoo Movies», ο Σκοτ και ο σεναριογράφος της ταινίας Ντρου Γκοντάρ είχαν διαβουλεύσεις με τη Nasa κατά την περίοδο της συγγραφής του έργου ώστε το εγχείρημά τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

«Όταν πρωτομίλησα με τη Nasa, εισήλθαμε σε διάφορα χωράφια και είπα: »Γνωρίζω ότι υπάρχουν τεράστιοι παγετώνες», και εκείνοι με τη σειρά τους απάντησαν: »Ναι, αυτό το μεγάλο άσπρο αντικείμενο (στην επιφάνεια του Άρη) που καλύπτεται από σκόνη πιστεύουμε πως είναι πάγος». Εγώ τότε εξέφρασα την έκπληξη και τον ενθουσιασμό μου λέγοντας: »Μήπως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας ωκεανός και τώρα θα ανακαλύψουμε πώς ήταν ο Άρης 750 εκατομμύρια χρόνια πριν;». Εκείνοι μου είπαν »καλή ερώτηση», οπότε θέλουν να μεταβούν εκεί και να διαπιστώσουν τι συμβαίνει», σημείωσε.

Μιλώντας στους New York Times, ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε πως είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα καθώς αυτό θα μπορούσε να φέρει ενδεχόμενη αλλαγή σκηνής- κλειδί της ταινίας, που απεικονίζει την προσπάθεια ενός αστροναύτη (Ματ Ντέιμον) ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει στον Άρη, αφού έχει εγκαταλειφθεί εκεί, και βρίσκει νερό χρησιμοποιώντας συσκευή ατμοποίησης για την παγίδευση σταγονιδίων σε πλαστικά καλύμματα.

Ωστόσο, όπως είπε ο Σκοτ, εάν διάθετε την πληροφορία περί των επιφανειακών υδάτων νωρίτερα, ο ήρωάς του θα έσκαβε για να βρει τον παγετώνα.

Να σημειωθεί ότι ο βετεράνος σκηνοθέτης σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερις συνολικά ταινίες «Προμηθέα» επιχειρώντας να τις συνδέσει με την κλασική ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του 1979 Alien.

«Σκοπός του Προμηθέα είναι να εξηγήσει τη σειρά Alien, αλλά και το πώς και το γιατί δημιουργήθηκαν οι εξωγήινοι», ανέφερε ο Σκοτ, για να συμπληρώσει: «Πάντα έβλεπα την ταινία ως μια μορφή βιολογικού πολέμου. Για μένα το διαστημόπλοιο, το οποίο αποκαλώ Κρουασάν, είναι ένα πολεμικό πλοίο που περιλαμβάνει αυτά τα ρομποτικά πλάσματα που σχετίζονται με την καταστροφή».

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024