Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα κινηματογραφικά «θαύματα» και οι απρόσμενες εμφανίσεις

Τα κινηματογραφικά «θαύματα» και οι απρόσμενες εμφανίσεις

Ελισάβετ Σταμοπούλου O Άρνι επέστρεψε, ο Σταλόνε θα εμφανιστεί στην έβδομη ταινία «Rocky», ο Τομ Κρουζ αισθάνεται την ανάγκη για ένταση με την επάνοδό του στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του ’80 «Τop Gun» να είναι γεγονός, το «Zoolander 2», σίκουελ του προ δεκαπενταετίας – περίπου- «Zoolander» (2001), αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016, και […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

O Άρνι επέστρεψε, ο Σταλόνε θα εμφανιστεί στην έβδομη ταινία «Rocky», ο Τομ Κρουζ αισθάνεται την ανάγκη για ένταση με την επάνοδό του στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του ’80 «Τop Gun» να είναι γεγονός, το «Zoolander 2», σίκουελ του προ δεκαπενταετίας – περίπου- «Zoolander» (2001), αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016, και ο Ίαν ΜακΚέλεν βρέθηκε στο ρόλο του Σέρλοκ Χολμς. Κι εάν η κινηματογραφική έμπνευση δεν οργιάζει, τότε κάποιος κάνει πλάκα…


Τα σκληρά παιδιά του Χόλιγουντ

Ξεκινώντας από το πολλά υποσχόμενο «I’ll be back», ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, επέστρεψε ξανά στον κόσμο της δράσης. Στα 67 του χρόνια βρίσκεται σε άψογη φυσική κατάσταση, και ο πέμπτος «Εξολοθρευτής: Γένεσις», σε σκηνοθεσία Άλαν Τέϊλορ, κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες επαναφέροντας τον Τ-800.

Συνδεδεμένος με ταινίες δράσεις και υιοθετώντας το προφίλ του υπερήρωα, ο κατά κόσμον Άρνι ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, μέσα από τη σειρά ταινίών «Εξολοθρευτής».

Κάθε ταινία του και μια ατάκα, κάθε ατάκα συνέθετε τη δική της ιστορία. Η πιο γνωστή φράση του Άρνι το «I’ll be back», στον πρώτο «Terminator» (1984), εγκαινίασε μια λαμπρή πορεία και τον ακολουθούσε σε κάθε κινηματογραφική κίνησή του.

Στην απέναντι όχθη της δύναμης, το ακούραστο «παιδί» του σινεμά, ο Σιλβέστερ Σταλόνε θα εμφανιστεί στην έβδομη ταινία «Rocky», στο «Creed», που θα κυκλοφορήσει στις 31 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες, αλλά και θα πρωταγωνιστήσει σε νέο «Rambo».

Το σενάριο του «Rambo: Last Blood» έχει γραφτεί, και διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή, όπου ο Σταλόνε δίνει μάχη ενάντια στην παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας. Διαψεύδει, ωστόσο, φήμες που τον θέλουν να πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

Ο βετεράνος του Βιετνάμ, αλλά και ο θρυλικός μποξέρ ολοκληρώνει τον κύκλο του «Ράμπο» με μια νέα και τελευταία ταινία. Ευρέως γνωστός κι από τον ρόλο του Ρόκυ Μπαλμπόα, τον οποίο δημιούργησε ο ίδιος, είχε αναφερθεί πριν από καιρό στην επιθυμία του να βγάλει το «Ράμπο» στη «σύνταξη».

Ο Στίλερ ξαναχτυπά με…«Zoolander 2»

Η ταινία Zoolander 2 αναμένεται να βγει τον Φεβρουάριο του 2016 από την Paramount Pictures, με τον Μπεν Στίλερ να παίρνει το «τιμόνι» του πρωταγωνιστικού ρόλου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ξανά ο ίδιος ο Στίλερ, και το σενάριο ανήκει σε αυτόν και στον Τζάστιν Θερού. Το καστ πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, οι Όουεν Γουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Κρίστεν Γουίγκ, Ολίβια Μαν και Γουίλ Φέρελ.

Όπως ήταν αναμενόμενο και από την κωμική εμπειρία της πρώτης ταινίας, το νέο «Zoolander» βασίζεται στο γέλιο. Κι ενώ το teaser είναι φειδωλό ως προς τις πληροφορίες για την υπόθεση, η αφήγηση γίνεται με φωνή που θυμίζει τον Στίβεν Χόκινγκ, με τη θεωρία του Μπιγκ Μπανγκ να βρίσκεται στον πρόλογο, ενώ αστείες ατάκες της πρώτης ταινίας επανέρχονται στην οθόνη για να εντάξουν τους φαν ξανά στο κλίμα. Στο τέλος ξεπροβάλλει ο Στίλερ για να υπενθυμίσει στο κοινό πως μπορεί να παρατηρεί και να κατσουφιάζει παράλληλα.

Επιστροφή στον παλιό καλό καιρό

Μετά από τρεις, περίπου, δεκαετίες, ο Τομ Κρουζ δηλώνει έτοιμος να επαναφέρει την ταινία που τον καθιέρωσε, το «Top Gun», πρωταγωνιστώντας στο δεύτερο μέρος της.

Για τις ανάγκες του ρόλου, ο 53χρονος ηθοποιός έχει γυρίσει πολλές επικίνδυνες σκηνές, όπως πτώση από ουρανοξύστη.

Πριν από δύο – περίπου- μήνες ο κινηματογραφικός παραγωγός και επικεφαλής της εταιρείας Skydance Ντέιβιντ Ελισον φέρεται να δήλωσε ότι το «Top Gun 2» βρίσκεται στα σκαριά.

Μαζί με το «Top Gun 2», ο Τομ Κρουζ δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι ξενικά να δουλεύει πάνω στην 6η ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή», με τα γυρίσματα να δρομολογούνται για το επόμενο καλοκαίρι.

Το 1996 ο Κρουζ πρωτουποδύθηκε τον πράκτορα «Ίθαν Χαντ» στην περιπέτεια «Επικίνδυνη Αποστολή».


Από Γκάνταλφ…Σέρλοκ Χολμς

Ένας ηλικιωμένος Σέρλοκ Χολμς, με τον Ίαν ΜακΚέλεν- γνωστός από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» – να τον ενσαρκώνει εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Η εκδοχή αυτή του μυθικού ντετέκτιβ είναι, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη.

Η διαχρονική φιγούρα αποτελεί δημιούργημα του Κόναν Ντόυλ, το 1887, ο οποίος έπλασε τον χαρακτήρα αυτό εμπνεόμενος από τον καθηγητή του Τζόζεφ Μπελ. Ο προικισμένος ήρωας με τη χαρακτηριστική κάπα και το καπέλο πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό «The Strand» με την ιστορία «Σπουδή στο Κόκκινο».
Ο Γουίλιαμ Ζιλέτ, που έπαιξε για πολλά χρόνια τον Χολμς, έθεσε τις βάσεις για τη μορφή του ήρωα. Ξεχώρισε και ο Μπέιζιλ Ράθμποουν ως απόλυτος και αγέλαστος ντετέκτιβ.

Δεκάδες ηθοποιοί έχουν παρελάσει από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη με την «επιγραφή» Σέρλοκ Χολμς. Στα τέλη του 19ου αιώνα ο ήρωας, υπέρμαχος της λογικής, εγκαινίασε ένα νέο είδος αστυνομικής ιστορίας.

entertainment.in.gr

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024