Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E»: 10+1 πράγματα που θέλετε να ξέρετε για τη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι

«Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E»: 10+1 πράγματα που θέλετε να ξέρετε για τη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Ο Γκάι Ρίτσι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια από τις κλασσικότερες σειρές κατασκοπίας της αμερικάνικης τηλεόρασης. Το «The Man from U.N.C.L.E», η διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 ετοιμάζεται για την κινηματογραφική της μεταφορά. Την ταινία σκηνοθετεί ο Γκάι Ρίτσι, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Χένρι Καβίλ («Man of […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Γκάι Ρίτσι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια από τις κλασσικότερες σειρές κατασκοπίας της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Το «The Man from U.N.C.L.E», η διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 ετοιμάζεται για την κινηματογραφική της μεταφορά. Την ταινία σκηνοθετεί ο Γκάι Ρίτσι, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Χένρι Καβίλ («Man of Steel»), στο ρόλο του Ναπόλεον Σόλο και τον Άρμι Χάμερ («The Social Network»), ως τον Ίλια Κουριάκιν.


Σύνοψη της ταινίας
Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.» («The Man from U.N.C.L.E.») παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.
Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Αλίσια Βικάντερ («Anna Karenina»), Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι («The Great Gatsby»), Τζάρεντ Χάρις («Sherlock Holmes: Game of Shadows») και ο Χιού Γκραντ στον ρόλο του Γουέιβερλι.
Το σενάριο είναι των Γκάι Ρίτσι και Λάιονελ Γουίγκραμ. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία τους μετά τις διασκευές των δύο μεγάλων κινηματογραφικά επιτυχημένων «Sherlock Holmes».


H ταινία «Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E» («The Man From U.N.C.L.E.») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 10 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

    1. Τα αρχικά U.N.C.L.E. σημαίνουν United Network Command for Law and Enforcement
    2. Στο ρόλο του Napoleon Solo θα βλέπαμε τον Tom Cruise. Όμως, ο ίδιος διάλεξε να επικεντρωθεί στο ρόλο του στη νέα ταινία Mission: Impossible – Rogue Nation.
    3. Όμως και ο χολιγουντιανός σταρ, George Clooney, επρόκειτο να παίξει το ρόλο του Napoleon Solo, γεγονός που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω προβλημάτων της υγείας του.
    4. Πολλοί οι «μνηστήρες» για το ρόλο του Napoleon Solo, μεταξύ αυτών και οι ηθοποιοί: Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling, Alexander Skarsgard, Ewan McGregor, Robert Pattinson, Matt Damon, Christian Bale, Michael Fassbender, Bradley Cooper, Leonardo DiCaprio, Joel Kinnaman, Russell Crowe, Chris Pine, Ryan Reynolds and Jon Hamm.
    5. Oι Joel Edgerton and Henry Cavill αρχικά είχαν περάσει από οντισιόν για το ρόλο του Illya Kuryakin.
    6. Στην τηλεοπτική σειρά του ’60 τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπαιζαν οι Robert Vaughn και David McCallum.
    7. To φιλμ επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο Steven Soderbergh, ο οποίος τελικά αποχώρησε, αφού διαφώνησε σε θέματα σχετικά με το budget και το cast της ταινίας.
    8. Η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά προβλήθηκε από το 1964 έως το 1968.
    9. Ο Armie Hammer επρόκειτο να παίξει το ρόλο του Clark Kent/Superman στην ταινία Άνθρωπος από ατσάλι (2013), αλλά τελικά ο ρόλος δόθηκε στον Henry Cavill. Αργότερα ο Hammer προτάθηκε για τον ρόλο του Bruce Wayne/Batman στην ταινία Batman vs Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης (2016), κάτι που επίσης δεν έγινε, αφού τον ρόλο πήρε ο Ben Affleck.
    10. Η ταινία The Man from U.N.C.L.E. είναι η πρώτη ταινία του Guy Ritchie μετά το φιλμ Sherlock Holmes : A Game of Shadows.
    11. Σε αρκετές επικίνδυνες σκηνές των Cavill και Hammer δεν βλέπουμε κάποιον κασκαντέρ, αλλά τους ίδιους τους ηθοποιούς.

    entertainment.in.gr

    Sports in

    Ολυμπιακός Κ15 – ΠΑΟΚ Κ15 0-1: Πήραν το πρωτάθλημα στους Παίδες οι Θεσσαλονικείς

    Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Superleague K15 επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με γκολ του Τοπαλίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 21 Μαϊου 2024