Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ταλαντούχος κύριος Λεβίν μιλά στο in.gr

Ο ταλαντούχος κύριος Λεβίν μιλά στο in.gr

...

Έγινε γνωστός από την ταινία «50/50», όπου σκηνοθέτησε τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (Looper) στον ρόλο ενός νεαρού που μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Η γλυκόπικρη ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (ερμηνείας για τον Λέβιτ και καλύτερης κωμωδίας).

Ο λόγος για τον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Τζόναθαν Λεβίν, ο οποίος μετά την επιτυχία του «50/50» αποφάσισε να γυρίσει μια κωμωδία με… ζόμπι. Στο «Αγάπησα ένα Ζόμπι» (Warm Bodies όπως είναι ο ξένος τίτλος) ένας νεκροζώντανος… ερωτεύεται μία νεαρή κοπέλα, με απολαυστικές συνέπειες.

Η επόμενη ταινία του Λεβίν ήταν οι «Παρτάκηδες» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα σε DVD και Blu-ray. Σε αυτή συνεργάζεται ξανά με την παρέα του «50/50» -Σεθ Ρόγκεν και Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ- σε μία χριστουγεννιάτικη ιστορία για μια παρέα φίλων που καλείται να μεγαλώσει.

Το in.gr συνάντησε τον νεαρό σκηνοθέτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλία του με τους Ρόγκεν και Λέβιτ, στις ταινίες που του αρέσουν, καθώς και για την αγάπη του για τον σκηνοθέτη Χαλ Άσμπι.

«Το «50/50» ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου και ήθελα πολύ να συνεργαστώ ξανά με αυτούς τους τύπους (σ.σ. τον Σεθ Ρόγκεν και τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ). Τα πήγαμε πολύ καλά και είμαστε τόσο υπερήφανοι για το «50/50». Από τότε που γυρίσαμε εκείνη την ταινία πολλά πράγματα έχουν συμβεί. Το «50/50» κόστισε λίγα και έβγαλε αρκετά χρήματα, το «Warm Bodies» δεν κόστισε πολλά και έβγαλε πολλά χρήματα, ενώ ο Σεθ Ρόγκεν γύρισε από τότε ταινίες όπως το «Neighbors» και το «This is the End». Ο Τζόζεφ (Γκόρντον Λέβιτ) ήταν στο Μπάτμαν, το «Inception» και το «Looper». Είναι ωραίο να βλέπεις πώς εξελίσσεται ο καθένας και θέλαμε να κάνουμε μαζί περισσότερα από τα πράγματα που μας αρέσουν.

» Πάντα ήθελα να σκηνοθετώ και μου άρεσε να γράφω. Έγραψα το πρώτο μου σενάριο στα 17 μου και ήταν φριχτό, αλλά σκηνοθετούσα από το Λύκειο –χαζές ταινίες με τους φίλους μου. Όταν πήγα στην κινηματογραφική σχολή, άρχισα να σκηνοθετώ πράγματα που είχαν γράψει άλλοι. Μου αρέσει να κινούμαι ανάμεσα σε διαφορετικά είδη. Μου αρέσει και το δράμα και η κωμωδία. Κάθε ταινία που κάνω είναι κατά κάποιον τρόπο μία «απάντηση» στην προηγούμενη.

» Στο σετ των «Παρτάκηδων» δεν επικρατούσε σοβαρότητα, ήταν διασκεδαστικό. Αυτό συμβαίνει σε όλες μου τις ταινίες. Πιστεύω ότι το να υπάρχει μία δημιουργική ατμόσφαιρα είναι απαραίτητο, προκειμένου να κάνουν όλοι καλύτερα τη δουλειά τους.

» Στόχος αυτής της ταινίας είναι να προβληθεί πολλές πολλές φορές στη διάρκεια των Χριστουγέννων στην τηλεόραση. Ως σκηνοθέτης έχω πολλές πλευρές. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα mainstream. Αν γυρίσω μία κωμωδία, θα υπάρχει μέσα δράμα. Αν γυρίσω μια ρομαντική ταινία με ζόμπι, θα υπάρχουν κωμικές στιγμές. Μου αρέσει να δυσκολεύω τον εαυτό μου.

» Το «Warm Bodies» δεν νομίζαμε ότι θα προσελκύσει κανέναν, οπότε το γεγονός ότι υπήρχαν άνθρωποι που τους άρεσε είναι σοκαριστικό (γέλια). Όταν κάτι είναι διαφορετικό, τότε ο κόσμος το εκτιμά. Ο θεατής περιμένει το διαφορετικό, είναι σαν ανάσα δροσιάς για εκείνον.

» Νομίζω ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προσβάλλονται από την κωμωδία. Αυτό δείχνει ότι κάνεις τη δουλειά σου σωστά: πηγαίνεις τα όρια λίγο παραπέρα. Αυτή η ταινία, αν και ασχολείται με τα Χριστούγεννα, δεν έχει στόχο να προκαλέσει.

» Μεγάλωσα στην Νέα Υόρκη και έκανα αυτό που δείχνει η ταινία: την παραμονή των Χριστουγέννων έβγαινα έξω με φίλους μου. Εγώ επειδή ήμουν εβραίος, κάποιοι φίλοι μου επειδή είχαν προβλήματα στο σπίτι τους ή είχαν χωρίσει οι γονείς τους. Και πάντα στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα.

» Ο Χαλ Άσμπι ήταν ο άνθρωπος που γύριζε ταινίες στο ύφος των ταινιών που θέλω και εγώ να κάνω. Όλα έμοιαζαν πολύ πραγματικά στις ταινίες του, όλα ήταν γλυκόπικρα. Τον λατρεύω. Νομίζω πολλοί δεν έχουν δει τις ταινίες του Χαλ Άσμπι, όπως το «Coming Home» που είναι η αγαπημένη μου ταινία. Πολλοί δεν τον θεωρούν ισάξιο του Σκορσέζε ή του Κόπολα, αλλά το έργο του είναι τόσο καλό όσο το δικό τους.

» Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας ταινίας είναι η επιλογή των τραγουδιών. Στο «Warm Bodies» έπαιζε σημαντικό ρόλο η μουσική, αλλά και στους «Παρτάκηδες» υπάρχουν πολλά ωραία χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Λατρεύω να κάθομαι σπίτι και να ψάχνω τραγούδια για τις ταινίες μου.

» Οι «Παρτάκηδες» γυρίστηκαν μετά τα όσα έγιναν με το «The Interview» των Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ και τη Βόρειο Κορέα. (Οι Ρόγκεν και Γκόλντμπεργκ) έχουν τη δυνατότητα να είναι συγκεντρωμένοι. Σκέφτονταν, βέβαια ότι αυτό που συνέβαινε ήταν τρελό, αλλά δεν τους στεναχωρούσε ή δεν τους έκανε να σταματήσουν να ασχολούνται με τους «Παρτάκηδες». Είναι πολύ προσηλωμένοι και ίσως ήθελαν κάτι να τους αποσπά την προσοχή».

* Η ταινία «Παρτάκηδες» κυκλοφορεί ήδη σε DVD και Blu-ray από την Feelgood Entertainment.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024