Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σκοτεινός Τόπος»: Κερδίστε το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία με τη Σαρλίζ Θερόν

«Σκοτεινός Τόπος»: Κερδίστε το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία με τη Σαρλίζ Θερόν

Μετά το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε, το βιβλίο Σκοτεινός Τόπος είναι ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν. Στη χώρα μας η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9/7/2015 από την Odeon. Όπως σε όλα τα βιβλία της, η Φλιν δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο, περίπλοκο γυναικείο […]

Μετά το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε, το βιβλίο Σκοτεινός Τόπος είναι ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν. Στη χώρα μας η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9/7/2015 από την Odeon.

Όπως σε όλα τα βιβλία της, η Φλιν δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο, περίπλοκο γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο που προκαλεί τα στερεότυπα. Η Λίμπι είναι αντι-ηρωίδα, μια γυναίκα σκληρή, κυνική και γεμάτη οργή, παρά το γεγονός ότι τα μέσα θέλουν να την παρουσιάσουν ως μια θαρραλέα, εύθραυστη επιζών. «Μια θεματική που πάντα με ενδιέφερε» εξηγεί η Φλιν «είναι το πώς εκφράζουν τον θυμό τους οι γυναίκες, πώς εκφράζουν τη βία. Είναι ένα κομμάτι των γυναικών, αλλά κανείς δεν μιλά για αυτό. Η πλειοψηφία της λογοτεχνίας αφορά τους κύκλους βίας που δημιουργούν και διαιωνίζουν οι άνδρες – οι γυναίκες δεν έχουν αυτό το «λεξιλόγιο»».

Ο μετρ του είδους Στίβεν Κινγκ, έχει δηλώσει για το βιβλίο: «Η Τζίλιαν Φλιν με το δεύτερο βιβλίο της αποδεικνύει πως είναι πραγματικά σπουδαία συγγραφέας. Η γραφή της διαθέτει σφρίγος, διεισδυτικότητα και μια υπνωτιστική τάση προς το μακάβριο».

Το in.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε το βιβλίο Σκοτεινός Τόπος, σε μετάφραση Γωγώς Αρβανίτη, από τη σειρά Βιβλία Pocket (σελίδες 536).

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Σκοτεινός Τόπος». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Σύνοψη βιβλίου
Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν στην αποκαλούμενη Σατανιστική Σφαγή του Κίνακι. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου αδελφού της τον δολοφόνο. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα η δυσλειτουργική Λίμπι, προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της. Έτσι αναγκάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν, να ξαναζήσει τα γεγονότα από την αρχή, βήμα προς βήμα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως τελικά η σωτηρία της απέχει πολύ ακόμη. Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Η συγγραφέας
Η Gillian Flynn (Τζίλιαν Φλιν) ήταν επί χρόνια τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly μέχρι που αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Σικάγο. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Το δεύτερο μυθιστόρημά της Σκοτεινός τόπος, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, την καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες νέες συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ. Το 2012 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Το κορίτσι που εξαφανίστηκε, που εκτόξευσε τη φήμη της. Ένα από τα πλέον επιτυχημένα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας παγκοσμίως, μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε σενάριο της ίδιας της συγγραφέα και σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε χώρες.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές (εντός Αττικής) θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο: Ιπποκράτους 118, Αθήνα (καθημερινά 10.00-17.00, Σάββατο 09.30-14.30). Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30/7/2015.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024