Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δημιουργός του «Ημερολογίου ενός Σπασίκλα» στην Ελλάδα

Ο δημιουργός του «Ημερολογίου ενός Σπασίκλα» στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Στις καρδιές των παιδιών υπάρχει ως «Σπασίκλας». Αποφάσισε, έτσι, να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπό του και να έρθει σε επαφή με εκατομμύρια θαυμαστές του. Ο Τζεφ Κίνι, συγγραφέας της σειράς Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ξεκινά παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους αναγνώστες του ανά τον κόσμο και να παρουσιάσει το δέκατο βιβλίο […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στις καρδιές των παιδιών υπάρχει ως «Σπασίκλας». Αποφάσισε, έτσι, να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπό του και να έρθει σε επαφή με εκατομμύρια θαυμαστές του. Ο Τζεφ Κίνι, συγγραφέας της σειράς Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ξεκινά παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους αναγνώστες του ανά τον κόσμο και να παρουσιάσει το δέκατο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον πιο άνετο Σπασίκλα, τον Γκρεγκ Χέφλι. Ανάμεσα στους σταθμούς του συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, με την είδηση της άφιξής τους να φέρνει μια γλυκιά προσμονή.

Συγκεκριμένα θα δώσει το «παρών» στις 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15).

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο ABRAMS, είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συγγραφέας θα επισκεφτεί και τις πέντε ηπείρους. Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, εξάλλου, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο μια που εκατομμύρια παιδιά εντοπίζουν σημεία ταύτισης με τον ήρωα σε ένα βιβλίο που χιουμοριστικές καταστάσεις προσφέρουν μοναδική οικειότητα.

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα έχει εκδοθεί σε 53 χώρες και μεταφραστεί σε 48. Έχει φιγουράρει στη λίστα των best sellers των New York Times για περισσότερες από 445 εβδομάδες από την έκδοση του πρώτου βιβλίου, και για περισσότερες από 345 εβδομάδες στη λίστα των σειρών.

Τρεις ταινίες έχουν δημιουργηθεί, βασισμένες στις περιπέτειες του Γκρεγκ Χέφλι. Ο Τζεφ Κίνι έχει βραβευτεί δύο φορές με το Children’s Choice Book Awards, και τα βιβλία της σειράς έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία ψηφισμένα από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο. Το Νησί του Σπασίκλα ( Wimpy Wonderland), δε, αποτελεί έναν εικονικό κόσμο για παιδιά, από τους πλέον επισκέψιμους διαδικτυακούς τόπους.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί η οποία ενημερώνει τους χρήστες με βίντεο από τις πόλεις που επισκέπτεται ο συγγραφέας.

Στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα παγκόσμιας κυκλοφορίας του δέκατου βιβλίου της σειράς, ο Τζεφ Κίνι βρέθηκε στο Τόκιο, στην Ιαπωνία, όπου και παρουσίασε τις νέες περιπέτειες του Γκρεγκ σε περισσότερα από 30 μέσα ενημέρωσης, σε μία κατάμεστη από θαυμαστές αίθουσα. Μεγάλες ουρές είχαν δημιουργηθεί και πριν από την παρουσίαση, με τον ενθουσιασμό να είναι κυρίαρχος στα παιδιά που ανυπομονούσαν να γνωρίσουν από κοντά το «φίλο» τους και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Κίνι και στην Κίνα αφού η πρώτη έκδοση του νέου βιβλίου έφτασε τα 6.000.000 αντίτυπα. Συναφείς οι αντιδράσεις και στην Αυστραλία, όπου βρέθηκε, και η περιοδεία του συνεχίζεται. Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου με σταθμούς στην Ισπανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα.

entertainment.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024