Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι η ανάληψη των ευθυνών μας

Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι η ανάληψη των ευθυνών μας

Τζωρτζίνα Ντούτση Η Νικόλ Μαντζικοπούλου εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Γιατί Δεν Μου Το Είπε Κανείς, (εκδόσεις Διόπτρα), το οποίο απευθύνεται τόσο σε όσους αναζητούν το πεπρωμένο τους, όσο και σε όσους θέλουν να μάθουν πράγματα για τον εαυτό τους και να ζήσουν σύμφωνα με […]

Τζωρτζίνα Ντούτση

Η Νικόλ Μαντζικοπούλου εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Γιατί Δεν Μου Το Είπε Κανείς, (εκδόσεις Διόπτρα), το οποίο απευθύνεται τόσο σε όσους αναζητούν το πεπρωμένο τους, όσο και σε όσους θέλουν να μάθουν πράγματα για τον εαυτό τους και να ζήσουν σύμφωνα με τη δυναμική τους.

Όπως αναφέρει και η ίδια στη συνέντευξή της στο in.gr: «Όπως και για οτιδήποτε έχει αξία στην ζωή, για να αλλάξει κάποιος την ζωή του ή να επιλύσει τα προβλήματά του, το πρώτο που χρειάζεται είναι να έχει την ασίγαστη επιθυμία να το πετύχει, πέρα από κάθε δικαιολογία, και να είναι διατεθειμένος να δουλέψει για αυτό.Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο ανοίγουν ορίζοντες και βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί ότι έχει στην διάθεση του άπειρες δυνατότητες, από τις οποίες μπορεί να επιλέξει, εφόσον τις αναζητήσει».

Τι σας οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου Γιατί δεν μου το είπε κανείς;

«Πριν από 10 χρόνια, όλα γύρω μου φαινόταν να διαλύονται: γάμος, δουλειά, οικογένεια. Ό,τι είχα χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και αποτελούσε την τότε «αλήθεια» μου, έπαψε να υφίσταται. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, αποφάσισα να αναζητήσω οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την προσωπική ενδυνάμωση υπήρχε διαθέσιμη, παγκοσμίως. Αυτό πράγματι με βοήθησε να βρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα μου και, με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να νιώθω όλο και μεγαλύτερη αισιοδοξία. Δεν άργησα να αντιληφθώ ότι άνοιγε σιγά σιγά ένα τεράστιο παράθυρο στον μυαλό μου, που με βοηθούσε να κατανοήσω πως εγώ είχα δημιουργήσει τις καταστάσεις της ζωής μου, θετικές και μη.

»Τότε ένιωσα αμέσως μία μεγάλη επιθυμία να διαδώσω αυτά που μάθαινα, βλέποντας πως οι περισσότεροι γύρω μου ήταν εγκλωβισμένοι όπως και εγώ. Σίγουρη για την αξία της πληροφορίας για το Ελληνικό κοινό, μου γεννήθηκε η επιθυμία να την προσφέρω σε όσους δεν είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτήν, είτε διότι δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί να την αναζητήσουν, είτε διότι δεν γνωρίζουν εμένα ή την δουλειά μου, είτε διότι διαμένουν εκτός Αθηνών. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου, ως μέσο διάδοσης της πανάρχαιας αυτής γνώσης, δοσμένη όμως μέσα από το πρίσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Από πού έχετε αντλήσει τις πληροφορίες που διαβάζουμε στο βιβλίο σας και ποιος ο σκοπός του;
«Οι πληροφορίες που διαβάζετε στο βιβλίο μου είναι το πρακτικό απόσταγμα της γνώσης που έχω αποκομίσει μέσα από τα 5 πτυχία coaching που κατέχω, συν τα 25 χρόνια εμπειρίας μου ως υψηλόβαθμο στέλεχος Πολυεθνικών εταιριών.

»Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει στην παραγωγική σύνθεση και συστηματική εφαρμογή της πληροφορίας που προσφέρει, πετυχαίνοντας έτσι μια ριζική αλλαγή στην καθημερινή συμπεριφορά του ανθρώπου και μια συνεπακόλουθη αλλαγή στα αποτελέσματα που παράγει, σε ένα ή σε όλα τα πεδία της ζωής του.

»Τα οφέλη του εντοπίζονται στην απλή γλώσσα και τα καθημερινά παραδείγματα που προσφέρονται, όπου ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να ταυτιστεί και να αναζητήσει τα δικά του παραδείγματα από τις προσωπικές του εμπειρίες. Στις απλές, στην εφαρμογή, και σύντομες τεχνικές εξάσκησης. Στα ερωτήματα που τίθενται, τα οποία, αν δουλευτούν σε βάθος, μπορούν να οδηγήσουν το άτομο σε μεγαλύτερο επίπεδο συνειδητότητας και σε απελευθέρωση των θεμάτων που το απασχολούν».

Τι θα λέγατε σε αυτούς που αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα της πληροφορίας ή την αποτελεσματικότητα του βιβλίου;
«Η αμφιβολία και η αμφισβήτηση είναι μια αναμενόμενη αντίδραση και είναι βιολογικής φύσης. Ο εγκέφαλος προσπαθεί να συντηρήσει το υπάρχον καθεστώς πάση θυσία, δε θέλει αλλαγές, εκτός κι αν εμείς του δώσουμε τέτοια εντολή. Άρα οτιδήποτε μπορεί να σημάνει ένα βήμα προς το άγνωστο, θα του αντισταθεί. Όπως έλεγε κι ο Αϊνστάιν όμως, «Δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αν παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης στο οποίο βρισκόμασταν τη στιγμή που τα δημιουργήσαμε». Εάν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας, θα πρέπει να αμφισβητήσουμε την ίδια μας την αμφιβολία, να την βάλουμε στο πλάι και να τολμήσουμε να διαβάσουμε με ανοιχτό μυαλό κάτι καινούργιο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το έκαναν και έχουν να παραθέσουν τις προσωπικές τους νίκες ως αποτέλεσμα εφαρμογής των διδαχών του βιβλίου. Εχουμε λοιπόν δύο επιλογές, να καταρρίψουμε την πληροφορία και να μείνουμε στα ίδια, ή να την αγκαλιάσουμε με ειλικρινή στόχο, να οδηγήσουμε τον εαυτό μας έξω από τις σημερινές μας καταστάσεις. Η επιλογή και η ευθύνη είναι στον καθένα».

Θεωρείτε ότι είναι απλό να αλλάξει κάποιος τη ζωή του ή να επιλύσει τα προβλήματα του; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί απλώς και μόνο διαβάζοντας το βιβλίο;

«Όπως και για οτιδήποτε έχει αξία στην ζωή, για να αλλάξει κάποιος την ζωή του ή να επιλύσει τα προβλήματά του, το πρώτο που χρειάζεται είναι να έχει την ασίγαστη επιθυμία να το πετύχει, πέρα από κάθε δικαιολογία, και να είναι διατεθειμένος να δουλέψει για αυτό. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο ανοίγουν ορίζοντες και βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί ότι έχει στην διάθεση του άπειρες δυνατότητες, από τις οποίες μπορεί να επιλέξει, εφόσον τις αναζητήσει. Η απλή ανάγνωση όμως δεν επαρκεί. Είναι η πρακτική εφαρμογή και η καθημερινή εξάσκηση της πληροφορίας αυτής που την μετατρέπει σε γνώση, και στην συνέχεια σε εμπειρία. Το να αλλάξει κάποιος την ζωή του δεν είναι απλό, αλλά είναι απόλυτα εφικτό. Και είναι σίγουρα από τα πιο συναρπαστικά και σπουδαία ταξίδια που μπορεί να κάνει στη ζωή του».

Πόσο γρήγορα μπορεί κανείς να φέρει αλλαγή στην ζωή του; Πόσο γρήγορα μπορεί να έρθει για το σημερινό, εγκλωβισμένο Έλληνα πολίτη;
«Η αλλαγή μπορεί να προκύψει σε ένα λεπτό αφού απορρέει από μια απόφαση που θα πάρουμε: το πώς θα σταθούμε απέναντι στα πράγματα που μας συμβαίνουν. Θα τα αφήσουμε να μας εγκλωβίσουν ή θα αναζητήσουμε παραγωγικά τη λύση; Αρκεί λοιπόν να το αποφασίσουμε συνειδητά και σκόπιμα, να στρέψουμε το βλέμμα και την προσπάθεια μας σε αυτό που επιθυμούμε και στην συνέχεια να δουλέψουμε με συνέπεια για να το χτίσουμε. Και το βιβλίο αυτό διδάσκει ακριβώς πως να το πετύχετε αυτό».

Έχετε υπάρξει σημαντικό στέλεχος της ευρωπαϊκής και ελληνικής αγοράς σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και σήμερα εργάζεστε ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το μυστικό για την επιτυχία;
«Το μυστικό για την επιτυχία πιστεύω ότι είναι η ανάληψη 100% της ευθύνης για τον εαυτό μας και για την ζωή μας. Όταν έχεις μια τέτοια στάση ζωής, ακόμα και αν αυτά που βιώνεις δεν σε ευχαριστούν, έχεις πάντα τη δυνατότητα να τα αλλάξεις. Αλλιώς γίνεσαι δέκτης καταστάσεων και εν δυνάμει θύμα. Πρέπει να νιώθεις κυρίαρχος της ζωής σου και να δρας σκόπιμα και ασίγαστα προς τον στόχο σου».

Τι ακολουθεί την ανάγνωση αυτού του βιβλίου;
«Όπως είπαμε, η ανάγνωση δεν αρκεί. Οι αλλαγές έρχονται μέσα από τη δράση. Εν προκειμένω, η δράση αφορά στην εξάσκηση, στην «προπόνηση» στις αρχές που παραθέτει το βιβλίο. Η πρακτική εφαρμογή των ιδεών μέσω των ασκήσεων που δίνονται. Και στην συνέχεια η παρατήρηση της ζωής να αλλάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο!»

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024