Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατιάνα Τζινιώλη: «Μου βγαίνει πιο φυσικά να γράφω για την Αμερική»

Τατιάνα Τζινιώλη: «Μου βγαίνει πιο φυσικά να γράφω για την Αμερική»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η νεαρή δημοσιογράφος Τατιάνα Τζινιώλη μιλά στο in.gr για το πρώτο της συγγραφικό ταξίδι, με τίτλο Road Trip (εκδόσεις Πηγή), ένα δίμηνο «ταξίδι» μοναδικό και μαγικό που της χάρισε απίστευτες στιγμές και πολλά-πολλά ακόμη. «Ως είδος, είναι contemporary romance και ακόμη πιο ειδικά, young adult contemporary» μας αναφέρει η Τατιάνα για […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η νεαρή δημοσιογράφος Τατιάνα Τζινιώλη μιλά στο in.gr για το πρώτο της συγγραφικό ταξίδι, με τίτλο Road Trip (εκδόσεις Πηγή), ένα δίμηνο «ταξίδι» μοναδικό και μαγικό που της χάρισε απίστευτες στιγμές και πολλά-πολλά ακόμη.

«Ως είδος, είναι contemporary romance και ακόμη πιο ειδικά, young adult contemporary» μας αναφέρει η Τατιάνα για συγγραφικό της ντεμπούτο, μέσα από τις σελίδες του οποίου ο αναγνώστης γίνεται «συνεπιβάτης» του Άνταμ και της Κέιτ με φόντο τους αχανείς αυτοκινητόδρομους της Αμερικής…

«Road Trip», o τίτλος του πρώτου σου μυθιστορήματος από τις εκδόσεις Πηγή και θέλουμε να μας δώσεις μια γεύση για όσα θα διαβάσει ο αναγνώστης στο βιβλίο σου.
«To Road Trip αφηγείται την ιστορία του Άνταμ και της Κέιτ. Η Κέιτ είναι μία κοπέλα που έχει χαθεί μέσα στα θέλω και τις προσδοκίες της οικογένειάς της για εκείνη. Έχει μία σχέση και μία έτοιμη καριέρα που όμως δεν την ικανοποιούν καθόλου. Από την άλλη, έχουμε τον Άνταμ, ο οποίος είναι ντράμερ σε ροκ συγκρότημα και πολύ σίγουρος για τα θέλω του. Οι δυο τους γνωρίζονται σε ένα μπαρ και καταλήγουν μαζί, όμως την επόμενη ημέρα αποκαλύπτεται στον Άνταμ, πως το κορίτσι μας έχει αγόρι και εκείνος δε θέλει να τη δει ξανά. Ωστόσο, ένα ταξίδι θα τους αναγκάσει να βρεθούν ξανά και να γνωριστούν από την αρχή ανακαλύπτοντας πως έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσο φαίνεται. Ως είδος, είναι contemporary romance και ακόμη πιο ειδικά, το young adult contemporary».

Η ιστορία σου τοποθετείται στην Αμερική. Γιατί επιλέγεις να μας διηγηθείς μια ιστορία εκτός ελληνικής πραγματικότητας και όχι κάτι πιο οικείο σε εσένα, αλλά και στον έλληνα αναγνώστη;
«Χμ, όσο και αν δεν το πιστεύεις, πιο οικεία μου φαίνεται η αμερικάνικη κουλτούρα και έτσι μου βγαίνει πιο… φυσικά να γράφω για την Αμερική. Εκτός του ότι έχω ταξιδέψει δύο φορές εκεί, από πολύ μικρή διάβαζα ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά, ενώ βλέπω φανατικά αμερικάνικες σειρές και διαβάζω ανάλογα sites. Όπως καταλαβαίνεις, είμαι ένα κλασικό «αμερικανάκι»! Είναι ένα μέρος που με εμπνέει και έτσι όταν σκέφτηκα την ιδέα, ήταν σχεδόν αναπόφευκτο ότι θα τοποθετηθεί εκεί.
Η αλήθεια είναι όμως, πως εφόσον απευθύνεται στο ελληνικό κοινό (ακόμη) το ότι διαδραματίζεται στο εξωτερικό χωρίς κανένα ελληνικό στοιχείο σίγουρα το κάνει πιο δυσπρόσιτο. Σε αυτό το σημείο, θέλω να σου πω πως -ευτυχώς- οι εκδόσεις Πηγή πίστεψαν στο Road Trip από την πρώτη στιγμή, αλλιώς δε νομίζω να ήμασταν εδώ και να συζητούσαμε για τον Άνταμ και την Κέιτ».

Τατιάνα έχεις βρεθεί στα μέρη που μας περιγράφεις, έχεις πραγματοποιήσει το δικό σου προσωπικό Road Trip;
«Από τα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο έχω βρεθεί μόνο στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε Google, YouTube, Google Maps και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που με βοήθησαν σε αυτό το… συγγραφικό μου ταξίδι. Κατά μία έννοια λοιπόν, το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε με τη συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου. Ένα ταξίδι μοναδικό και μαγικό που μου χάρισε απίστευτες στιγμές και πολλά-πολλά ακόμη».

Έχεις μεταφέρει στοιχεία του χαρακτήρα σου ή των οικείων σου στους ήρωές σου;
«Δεν συνηθίζω να ταυτίζομαι με τους χαρακτήρες μου, τους αντιμετωπίζω σαν αυτόνομους ανθρώπους και εγώ απλά «παρακολουθώ» την ιστορία τους. Άλλωστε, με ελκύει και με προκαλεί δημιουργικά περισσότερο να γράφω για έναν χαρακτήρα ξένο σε μένα, παρά για κάποιον με τον οποίο έχω κοινά σημεία».

Πόσο καιρό διήρκεσε η συγγραφή του Road Trip και τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;
«Η συγγραφή του διήρκεσε δύο μήνες και αυτό με αρκετά διαλείμματα λόγω τενοντίτιδας. Ήταν μία ιστορία που εξελίχθηκε εύκολα μόνη της, χωρίς να χρειαστεί να περάσω μέρες και βράδια ολόκληρα σκεπτόμενη το νέο κεφάλαιο. Η πρόκληση όμως, ήταν το ίδιο το Road Trip. Ο Άνταμ και η Κέιτ βρίσκονται σε ένα αμάξι για το 1/3 του βιβλίου και ουσιαστικά γνωρίζονται από την αρχή. Οπότε, ήταν μεγάλη πρόκληση να τους δω να αλληλεπιδρούν χωρίς να κουράσουν εμένα, κατ’ επέκταση και τον αναγνώστη. Και σε αυτό με βοήθησαν αρκετά τα εναλλασσόμενα pov».

Είσαι αρκετά νεαρή σε ηλικία και ήδη το πρώτο σου βιβλίο βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Έχεις παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής, είναι κάτι που χρειάζεται σε έναν άνθρωπο που θα ήθελε να ασχοληθεί με τη συγγραφή και ποιες είναι οι επιρροές σου;
«Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής πιστεύω ότι σε βοηθούν αρκετά ώστε να «ξεκλειδώσεις» τη φαντασία σου και να μάθεις πως να αποτυπώνεις στο χαρτί τις σκέψεις σου. Από εκεί και πέρα, το Α και το Ω ενός βιβλίου είναι οι χαρακτήρες, η πλοκή, η ιστορία. Αυτά δε νομίζω ότι μπορείς να τα μάθεις με μαθήματα, παρά μόνο αν ψάξεις μέσα σου και αν αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου. Είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν δημιουργική γραφή, τύπου mentoring, και προσωπικά με βοήθησε σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Δηλαδή, να κάτσω να αποτυπώσω όλες τις σκέψεις μου στο χαρτί και να μάθω να συγκεντρώνομαι χωρίς να μου αποσπά την προσοχή από το γράψιμο, το χνουδάκι που πετά και καταλήγει στο πάτωμα».

Λαμβάνεις σχόλια από αναγνώστες για το Road Trip, ποιες είναι οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής;
«Μέχρι στιγμής τα σχόλια είναι θετικά και αυτό πραγματικά με κάνει να «πετάω στα σύννεφα». Το βιβλίο για τον κάθε συγγραφέα είναι το δικό του «παιδί» που έχει καταθέσει εκτός από ώρες ξενυχτιού, και πολύ προσωπικά του κομμάτια αφού ουσιαστικά διαβάζεις μία ιστορία που σκέφτηκε. Μπορώ να μιλάω για ώρες με κάποιον που διάβασε και θέλει να συζητήσει τον Άνταμ, την Κέιτ και το ταξίδι τους και αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλα αυτά τα ξενύχτια».

Υπάρχουν επόμενα συγγραφικά σχέδια στα σκαριά;
«Την άνοιξη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή το νέο μου βιβλίο. Θα είναι το πρώτο μέρος μίας ερωτικής τριλογίας που θα διαδραματίζεται εξολοκλήρου στο Manhattan. Δε νομίζω να εκπλήσσεσαι με την επιλογή του μέρους. Η κάθε ιστορία θα είναι αυτοτελής και πραγματικά, απόλαυσα ιδιαίτερα τη συγγραφή του πρώτου μέρους που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες».

Η παρουσίαση του βιβλίου Road Trip, της Τατιάνας Τζινιώλη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/12 στις 19.30, στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου, Παλαιό Φάληρο).

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024