Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα παιχνιδο-cafe της Αθήνας

Τα παιχνιδο-cafe της Αθήνας

Μαντώ Σιώμου Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα ολοένα και περισσότερα ευδιάθετα «παιχνιδιάρικα» καφέ ανοίγουν και προσφέρουν την δυνατότητα στους θαμώνες τους μαζί με τον καφέ τους να απολαμβάνουν και ατελείωτες ώρες επί-τραπέζιας διασκέδασης. Πολυχρωμία, άνετοι καναπέδες, μοντέρνα φωτιστικά και διακοσμητικά, αλλά και πάρα πολλά επιτραπέζια σε ράφια και τοίχους συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για παιχνίδι. […]

Μαντώ Σιώμου

Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα ολοένα και περισσότερα ευδιάθετα «παιχνιδιάρικα» καφέ ανοίγουν και προσφέρουν την δυνατότητα στους θαμώνες τους μαζί με τον καφέ τους να απολαμβάνουν και ατελείωτες ώρες επί-τραπέζιας διασκέδασης.

Πολυχρωμία, άνετοι καναπέδες, μοντέρνα φωτιστικά και διακοσμητικά, αλλά και πάρα πολλά επιτραπέζια σε ράφια και τοίχους συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για παιχνίδι.

Playhouse

Χρωματιστό, παρεΐστικο και με παιχνιδιάρικη φιλοσοφία, έφερε την ανατροπή στον κόσμο των καφέ.
Το Playhouse άνοιξε τις πόρτες του, το 2000 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και μας καλωσόρισε στο πρώτο παιχνιδοκαφέ, αλλάζοντας τα δεδομένα της ψυχαγωγίας. Ένας μοντέρνος, περίτεχνος «παιδότοπος» για όλες τις ηλικίες και τα γούστα με πάνω από 500 τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών, και παιχνιδογνώστες να σε καθοδηγούν. Σερβίρει ροφήματα σε χαμογελαστές κούπες και φαγητό σε προσιτές τιμές και έχει έκπτωση 10% σε όποιον πάει με το ποδήλατο του. Η χρέωση για τα παιχνίδια είναι 1 ευρώ η πρώτη ώρα και στη συνέχεια κάθε ώρα κοστίζει 0,50 ευρώ. Επίσης διοργανώνει ανά διαστήματα διάφορα events όπως βραδιές παντομίμας και πρωταθλήματα.
Το Playhouse αποτελείται πλέον από 8 παιχνιδοκαφέ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Γιάννενα, και Καβάλα.

Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, Αθήνα τηλ. 210 3821200

Playce

Με ευχάριστο κλίμα που σου φτιάχνει την διάθεση και τη μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών, το Playce στην Πανόρμου αλλά και στου Ζωγράφου, έχει γίνει πλέον στέκι. Η μεγάλη ποικιλία γεύσεων τσαγιού και σοκολάτας, το λαχταριστό Playce club καθώς και το πατάρι με τις μαξιλάρες και το γκαζόν σε ταξιδεύουν πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Στο Playce, σύμφωνα με την τοιχογραφία «we don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing» και την φιλοσοφία του, παραμένουμε παιδιά.
Οι τιμές είναι πολύ καλές και μπορείς με 1 ευρώ το άτομο να παίζεις απεριόριστα όσα επιτραπέζια θες.

Λεωφ. Στρατάρχου Παπάγου 128, Ζωγράφου, τηλ. 210 7755060

Β.Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6990753

Playstories

Μέσα στα χρωματιστά και ευδιάθετα παιχνιδοκαφέ που έχουν ανοίξει στην Αθήνα συμπεριλαμβάνεται και το Playstories που ξεκίνησε την λειτουργία του στα μέσα Ιανουαρίου 2014 και καθιερώθηκε στο Χαλάνδρι. Ζεστό και χαρούμενο διακοσμημένο περιβάλλον, με βιβλιοθήκη που απαριθμεί 450 και πλέον τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών και φιλικό προσωπικό έτοιμο να σε κατατοπίσει. Το bike friendly Playstories, διαθέτει χειροποίητα γλυκά, παγωτά και ένα κήπο γεμάτο λουλούδια με ένα πέτρινο παλιό σιντριβάνι στο κέντρο, για πολλές στιγμές ανέμελου παιχνιδιού. Δευτέρα έως και Πέμπτη κάνει διάφορες προσφορές ενώ η χρέωση του παιχνιδιού είναι 1 ευρώ το άτομο για όση ώρα επιθυμείς.

«Στο Playstories, όπως προέκυψε και η ονομασία, θέλουμε να φτιάχνουμε και να ζούμε πολλές κι ενδιαφέρουσες ιστορίες μέσω του παιχνιδιού!», δηλώνει η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Βορριά.

Αριστοφάνους 34, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6813918

This house rules

Με φιλική, εύθυμη ατμόσφαιρα και ψαγμένα επιτραπέζια, αυτό το παιχνιδοκαφέ «κυβερνά» στο Μαρούσι. Στο This house rules μπορείς να παίξεις ένα από τα εκατοντάδες επιτραπέζια παιχνίδια που σου δείχνουν εξειδικευμένοι παιχνιδογνώστες, να δανειστείς βιβλία και να σερφάρεις δωρεάν στο ίντερνετ απολαμβάνοντας μικρές σπιτικές νοστιμιές, σοκολάτα και πρωτότυπα cocktails σε προσιτές τιμές. Πρόκειται για έναν όμορφο και φωτεινό χώρο που προσαρμόζεται στην διάθεση των πελατών του και διοργανώνει διάφορα πάρτυ, τουρνουά και εκδηλώσεις όπως δωρεάν παιχνίδι για γυναίκες ή άνδρες ενώ από Πέμπτη έως Δευτέρα σε στέλνει στο σινεμά. Η χρέωση είναι 1,5 ευρώ το άτομο με απεριόριστο χρόνο και παιχνίδι.

Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι, τηλ. 211 2126196

Toy Stories

Στο Toy Stories, που άνοιξε το 2003 στο κέντρο του Περιστεριού, αναβιώνεις πάλι την χαρά του παιχνιδιού μέσα σε ένα ευχάριστο και cozy περιβάλλον.
Ένας χαλαρός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, με μεγάλα τραπέζια και μουσική ραδιοφώνου, και με περισσότερα από 300 επιτραπέζια για ατελείωτες παιχνιδοώρες. Στο Toy Stories μπορείς επίσης να απολαύσεις εκτός από το ποτό σου και αρωματικό ναργιλέ στην δροσερή αυλή του καφέ. Το κόστος για το παιχνίδι είναι 0,50 ευρώ το άτομο με απεριόριστο χρόνο.

Ηροδότου 32, Περιστέρι, τηλ. 210 5780215

Playtime

Ευχάριστη μουσική και ατμόσφαιρα, άνετους καναπέδες, φθηνό φαγητό και μηχανή για self-service ποπ κορν θα συναντήσεις στο Playtime cafe, στο Γουδί. Με πάνω από 250 επιτραπέζια και ειδικούς για να σε βοηθήσουν στην επιλογή του παιχνιδιού, βραδιές καραόκε και πολλά τουρνουά δεν θα βαρεθείς ποτέ, ενώ όλα τα επιτραπέζια είναι δωρεάν για όλες τις ώρες.

Ευδήλου 9-11, Ζωγράφου, τηλ. 210 7455664

Κάισσα Cafe

Η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Κάισσα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με το Κάισσα Cafe. Ένας πολύχρωμος χώρος δοκιμής επιτραπέζιων παιχνιδιών με καφέ, μουσική, φαγητό, διαγωνισμούς και συνεχείς εκπλήξεις. Με μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών και ειδικούς «game masters» στη διάθεσή σας να σας εξηγήσουν και να απολάυσετε το παιχνίδι.

Μεσογείων 12, Αμπελόκηποι, τηλ. 211 4110320

Jimmys’ Dungeon

Ένα νέο στέκι για τους λάτρεις του επιτραπέζιου παιχνιδιού άνοιξε πριν έξι μήνες στο Περιστέρι.
Με πέτρινη διακόσμηση και rock μουσική σε καλωσορίζει να παίξεις το αγαπημένο σου επιτραπέζιο απολαμβάνοντας ταυτόχρονα καφέ, ποτό ή σνακ.
Στο Jimmys’ Dungeon θα βρεις 100 και πλέον επιτραπέζια παιχνίδια με χρέωση 1,5 ευρώ το άτομο χωρίς περιορισμούς. Καθημερινά είναι ανοιχτό μόνο τ’απογεύματα.

Ακροπόλεως 19, Περιστέρι, τηλ. 210 5774230

entertainment.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024