Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διασκέδαση... αφ' υψηλού στα roof garden της Αθήνας

Διασκέδαση… αφ’ υψηλού στα roof garden της Αθήνας

...

Tζωρτζίνα Ντούτση

Οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες στην πρωτεύουσα μπορούν να αποκτήσουν μια ευχάριστη και δροσερή νότα, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό μας, σε ένα όμορφο roof top με όλη την Αθήνα στα πόδια μας.
Για όσους έχουν… ξεμείνει στο κλεινόν άστυ, τα μοναδικής αισθητικής roof garden των ξενοδοχείων αποτελούν ιδανική καλοκαιρινή πρόταση από το πρωί έως αργά το βράδυ, με πανοραμική θέα σε όλα τα σημαντικά, και μοναδικού κάλλους, μνημεία της πόλης.

A for Athens Cocktail Bar
Ο minimal σχεδιασμός της αστικής ταράτσας του A for Athens και η φανταστική θέα που σας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με την Ακρόπολη, καθώς στα πόδια σας απλώνεται το Μοναστηράκι και η γραφική Πλάκα, έχουν κάνει το roof garden του ξενοδοχείου must-στέκι του κέντρου για καφέ ή ποτό στην πόλη. Όταν βρεθείτε εκεί… ψηλά, συνεπαρμένοι από τη θέα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σπιτικά, ιδιαίτερα και πρωτότυπα κοκτέιλ που φτιάχνονται για εσάς.

A for Athens, Μιαούλη 2 – 4, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3244244


Air Lounge bar
Θα χρειαστεί να ανέβετε έως τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Fresh για να απολαύσετε το ποτό, τον καφέ ή το γεύμα σας στο Air Lounge bar-restaurant δίπλα στην πισίνα και με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Το roof garden του ξενοδοχείου λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 02.00, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και special events στους επισκέπτες.

Fresh Ηοtel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, τηλ.: 210 5248511

Αrt Lounge
Στη θέση του Olympic Palace Hotel, ενός ξενοδοχείου που υπήρξε ορόσημο για την αρχιτεκτονική στην Αθήνα τη δεκαετία του ’50, θα βρούμε σήμερα το New Hotel και θα ανέβουμε στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου για να απολαύσουμε το κοκτέιλ μας σε έναν χώρο ορισμό του penthouse. Με πανοραμική θέα στο κέντρο της Αθήνας, βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις, έργα τέχνης από το περιοδικό «Toilet Paper» και αστική αισθητική, το New Αrt Lounge δικαιώνει την ονομασία του.

Νew Hotel, Φιλελλήνων 16, τηλ.: 210 3273000


Athens Rooftop Bar

Στην εναλλακτική και νεανική ταράτσα του Athens Style hotel, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε επισκέπτες από μακρινές χώρες του πλανήτη ανταλλάσσοντας ταξιδιωτικές εμπειρίες με χαλαρή διάθεση, να απολαύσετε το ποτό σας σε προσιτές τιμές με θέα τον Παρθενώνα ή να δοκιμάσετε αυθεντικό ιταλικό καφέ στο espresso bar.
AthenStyle, Aγίας Θέκλας 10, τηλ.: 210 3225010

«Callirhoe VIP» Roof Garden Bar – Restaurant
Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου «The Athenian Callirhoe Exclusive Hotel» βρίσκεται το «Callirhoe VIP», το roof garden του ξενοδοχείου το οποίο συνδυάζει κομψότητα και αίγλη με απρόσκοπτη θέα στην επιβλητική Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού. Η τοιχογραφία της κρήνης της Καλλιρρόης αιχμαλωτίζει το βλέμμα, ενώ το τρεχούμενο νερό προσθέτει αέρα γαλήνης και αναζωογόνησης. Το «Callirhoe VIP» είναι ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας έως αργά το βράδυ.

The Athenian Callirhoe Exclusive Hotel, Λεωφ. Καλλιρρόης 32 & Πετμεζά, τηλ.: 210 9215353


Galaxy Βar and Restaurant
Το διακεκριμένο (ένα από τα 10 καλύτερα μπαρ του κόσμου από το αμερικάνικο Premier Traveler) και κοσμοπολίτικο Galaxy του Hilton για χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αθηναίων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης. Από νωρίς το απόγευμα οι επισκέπτες απολαμβάνουν το ποτό ή το κοκτέιλ τους (ένα από τα πρώτα μπαρ της Αθήνας που έκανε τάση τα κοκτέιλ), με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το γαλάζιο του Σαρωνικού, υπό τους ήχους lounge μουσικής. Το Galaxy Βar συχνά φιλοξενεί γνωστούς DJs και διάφορα events.

Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια, τηλ. 210 7281000

GB Roof Garden Bars
Το πιο επιβλητικό αλλά και πιο ακριβό ξενοδοχείο της Ελλάδας μας προσφέρει δυο ιδανικές επιλογές για να απολαύσουμε το ποτό μας τις καυτές καλοκαιρινές νύχτες στην Αθήνα. Η μια επιλογή μας βρίσκεται στο εσωτερικό μπαρ του εστιατορίου GB Roof Garden Restaurant, το GB Roof Bar με μοναδική θέα της Ακρόπολης που κόβει την ανάσα. Σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 50 κοκτέιλ που περιλαμβάνει η λίστα και να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια παρασκευής του από τους επαγγελματίες bartender. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφεθείτε στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του open air Bar 8 και να αγναντέψετε τη θέα της πόλης από ψηλά και φυσικά τον επιβλητικό λόφο του Λυκαβηττού. Εκεί σας περιμένουν πρωτότυπα κοκτέιλ που θα σας ταξιδέψουν σε τροπικά μέρη, όπως το περίφημο «Zombie» cocktail που παντρεύει με μοναδικό τρόπο τρία διαφορετικά είδη ρούμι, ικανοποιώντας γευστικά και τους πιο επιλεκτικούς επισκέπτες. Όσο για τους λάτρεις των Martini, η ποικιλία των 8 διαφορετικών πρωτότυπων συνταγών σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330766

La Vista Optimista
Με εμπνευσμένα κοκτέιλ, νεανική ατμόσφαιρα και πάρτι-έκπληξη, η ομάδα του La Vista Optimista, της νέας ταράτσας της πόλης, γεμίζει με θετική ενέργεια κάθε επισκέπτη που απολαμβάνει το ποτό του στο roof garden του ξενοδοχείου Lotus-Center Hotel, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Από τον all-day, μοντέρνο και με «πράσινες» πινελιές χώρο του, ο επισκέπτης έρχεται σε ένα μοναδικό τετ α τετ με την Ακρόπολη, αλλά και την πολυσύχναστη Ερμού.
Lotus Center Hotel, Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3250242

Modern Rooftop Dining
Ιδανικό για μια γλυκιά και ρομαντική βραδιά ή την ώρα που ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα και γεμίζει τον αττικό ουρανό με όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί ή ενίοτε του ροζ (ανάλογα πώς το βλέπει κανείς). Τα Smoothies, τα πολύχρωμα και παγωμένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι από την αξιοπρόσεκτη λίστα κρασιών του rooftop του ξενοδοχείου AthensWas, θα δροσίσουν τις καλοκαιρινές σας νύχτες στην πόλη αγναντεύοντας τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το λόφο του Φιλοπάππου ή το το λόφο του Λυκαβηττού.
AthensWas, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, τηλ.: 210 9200240

Penthouse 21 – Skyscraper Bar Restaurant
Στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου αρκετά… αποστασιοποιημένο από τη φασαρία της πόλης, θα νιώσετε άνετα στο φιλόξενο περιβάλλον του Penthouse 21 συνοδεύοντας τη βραδιά σας με house κοκτέιλ, δίπλα στην πισίνα. Mε λιτή αρχιτεκτονική και προσεγμένη αισθητική το all-day roof top προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών των DJs που φιλοξενούνται συχνά.
President, Λεωφόρος Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6989000

Point a Bar and Restaurant

Ο bartender Λευτέρης Σοφαντζής υπογράφει ιδιαίτερα κοκτέιλ στο υψηλής αισθητικής περιβάλλον ενός από τα πιο όμορφα roof top της πρωτεύουσας. Το Point a βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ναό του Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και με την πανοραμική του θέα, το ξύλινο deck και τις καλοκαιρινές ευωδιές που πλημμυρίζουν το χώρο κάτω από τα αστέρια, «ταξιδεύει» τις αισθήσεις σε τόπους εξωτικούς.
Ηerodion Hotel, Ροβέρου Γκάλι 4, Αθήνα, τηλ.: 210 9236832

Τhe Zillers
H νεά άφιξη στην πόλη έχει να παρουσιάσει ένα χαλαρό, ήρεμο και καταπράσινο περιβάλλον με θέα την πλατεία της Μητρόπολης, τα Αναφιώτικα και φυσικά τον Παρθενώνα από τον τρίτο όροφο του προσφάτως ανακαινισμένου ομώνυμου ξενοδοχείου που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του 1895. Το σύγχρονης αισθητικής roof garden με τον… κάθετο κήπο, περιμένει αθηναίους και επισκέπτες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας -για καφέ και «αμαρτωλά» γλυκά- ή της νύχτας -για ισορρπημένα κοκτέιλ και δροσερά ποτά.
Τhe Zillers: Mητροπόλεως 54, Σύνταγμα τηλ.: 210 3222277

Thea Terrace Bar
Πολλοί μπορεί να χαρακτηρίσουν τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη από το Thea Terrace Bar ίσως ως την πιο συναρπαστική… και δεν θα έχουν άδικο. Ωστόσο, από το Thea, δεν είναι μόνο η Ακρόπολη που «αιχμαλωτίζει» το βλέμμα, αλλά επίσης, το Αστεροσκοπείο, ο λόφος του Λυκαβηττού, η Πλάκα και η πανοραμική θέα στην πόλη που δικαιώνουν περίτρανα το όνομα του rooof garden του ξενοδοχείου Central Athens Hotel, στο κέντρο της Αθήνας. Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας το πρωί, λαχταριστά σνακ αν πεινάσετε ή ένα δροσερό ποτό, κατά τη βραδινή σας έξοδο.
Central Athens Hotel, Απόλωνος 21, Αθήνα, τηλ.: 210 3234357



entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024