Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος εκτός εαυτού βρίζει και απειλεί - Δίνει ασυνήθιστες...  «ευχές» για παπά

Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος εκτός εαυτού βρίζει και απειλεί – Δίνει ασυνήθιστες… «ευχές» για παπά

Τι απαντάει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ένα βίντεο το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και το οποίο δείχνει έναν ρασοφόρο να βρίζει με χυδαίες εκφράσεις και να απειλεί περαστικούς  έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, στην Καμάρα.

Ο ρασοφόρος βρίζει και απειλεί τους περαστικούς με εκφράσεις όπως «γ@@@μηθ@@@», «μ@@@λ@@@κ@@», συμπεριφορά και εκφράσεις που σίγουρα δεν συνάδουν με τον ρόλο κάποιου ιερωμένου ή οποιουδήποτε έχει κάποια σχέση με την εκκλησία.

«Η κ@@@λοχωρα γενικώς, να πάτε να γ@@@μηθ@@@», ακούγεται να λέει ο ρασοφόρος στην αρχή του βίντεο το οποίο διαρκεί περίπου 40 δευτερόλεπτα.

«Δεν σας γουστάρω τελείωσε. Τελείωσε», λέει ακόμα και στη συνέχεια τα βάζει με έναν πολίτη, ο οποίος απλά έκανε το λάθος να τον κοιτάξει την ώρα που όντας εκτός εαυτού αισχρολογεί χυδαία και ακατάπαυστα.

Τι κοιτάς ρε μ@@λ@@κα; Τι κοιτάς ρε; Σε κοιτάω εγώ; Κοίτα έναν μ@@@κα. Να μ@@@κα, γαμ@@@@νε, ε γαμ@@@@νε. Σήκω φύγε από τη ζωή μου ρε μ@@@κα, γ@@@ το σπίτι σου», λέει ακόμα ο ρασοφόρος και κάπου εκεί ολοκληρώνεται το βίντεο.

Μάλιστα για το βίντεο εξέδωσε ανακοίνωση η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία αναφέρει πως ο εν λόγω ρασοφόρος «είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην «Καμάρα», επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά. Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιοτύπου…

Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων «προκλητικών» ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα «σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης…».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024