Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Συλλυπητήρια Πούτιν και Ερντογάν για τον θάνατό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συλλυπητήρια Πούτιν και Ερντογάν για τον θάνατό της

Για «ανεπανόρθωτη απώλεια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ τη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Βρετανία για την «ανεπανόρθωτη απώλεια» της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Κύρος στην παγκόσμια σκηνή»

Σε μήνυμά του στον Κάρολο, τον νέο βασιλιά, ο κ. Πούτιν επισήμανε πως η Ελισάβετ «δικαίως απολάμβανε την αγάπη και τον σεβασμό των υπηκόων της» και διέθετε «κύρος στην παγκόσμια σκηνή», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Βρετανία: Η εποχή μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Κάρολος και η επόμενη ημέρα ενός θεσμού σε παρακμή

«Σας εύχομαι κουράγιο και αντοχή ενώπιον αυτής της δύσκολης, ανεπανόρθωτης απώλειας. Σας ζητώ να μεταφέρετε ειλικρινή συλλυπητήρια (…) στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε ολόκληρο τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας», συμπλήρωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Προκάλεσε θλίψη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι του προκάλεσε θλίψη η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών, εκφράζοντας τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια, στον λαό και στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κάρολος νέος βασιλιάς

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων ήταν αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Μετά τον θάνατό της, ο μέχρι σήμερα πρίγκιπας Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ αναφέρεται πως «ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο κάστρο Μπαλμόραλ και θα πάνε στο Λονδίνο αύριο (σήμερα Παρασκευή)».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024