Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φριχτή ρατσιστική επίθεση στην Τουρκία: Εκαψαν με βενζίνη ζωντανούς 3 νέους εργάτες από τη Συρία

Φριχτή ρατσιστική επίθεση στην Τουρκία: Εκαψαν με βενζίνη ζωντανούς 3 νέους εργάτες από τη Συρία

Νεκροί από τη φριχτή ρατσιστική επίθεση είναι τρεις σύροι εργάτες 17, 21 και 23 ετών που δούλευαν σε εργοστάσιο επεξεργασίας πέτρας για πεζοδρόμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως στη Σμύρνη της Τουρκίας άτομο με ρατσιστικά κίνητρα έριξε βενζίνη σε τρεις νέους από τη Συρία και τους έκαψε ζωντανούς.

Εριξε βενζίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή Γκιουζελμπαξέ, άτομο έριξε βενζίνη στους σύρους εργάτες ενώ αυτοί κοιμόνταν και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Νοεμβρίου, αλλά μόλις χθες έγινε γνωστό από πηγές της συριακής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος δεν είχε καμία εχθρότητα με τους νέους από τη Συρία, οι οποίοι εργάζονταν σε εργοστάσιο επεξεργασίας πέτρας για πεζοδρόμια, αλλά επρόκειτο απλώς για ρατσιστική επίθεση.

Τα στοιχεία τους

Αν και το Παρατηρητήριο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνάς του για το περιστατικό, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τριών νεαρών, που έχασαν με αυτόν τον φριχτό τρόπο τη ζωή τους, κοινοποιήθηκαν στα social media.

Εγινε γνωστό πως επρόκειτο για τον 23 ετών Μαμούν Αλ Ναχμπάν, τον 21 ετών Αχμέντ Αλ Αλί και τον 17 ετών Μοχάμεντ ελ Μπίς.

Πηγή: syriahr.com, nupel.tv, tourkikanea.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024