Κρήτη – Οργισμένοι οι σεισμόπληκτοι – Τούς έστειλαν τόνους από άχρηστα ρούχα, νυφικά, ακόμα και άπλυτα εσώρουχα
Η βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι άρρηκτα δεμένη με τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της ανάγκης του. Οτιδήποτε άλλο είναι προσβολή.
Την ώρα που όλη η Ελλάδα, έχει κινητοποιηθεί στέλνοντας από την πρώτη στιγμή, στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάποιοι θεώρησαν καλό να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να… ξεσκαρτάρουν την ντουλάπα τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κάποιος, αν λάβει υπόψη του το γεγονός ότι έφτασαν στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι, τόνοι από άχρηστα ρούχα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, τρύπιες κουβέρτες, σκισμένα σεντόνια, ακόμα και άπλυτα εσώρουχα.
Κάτι που εκτός του ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια των σεισμοπλήκτων, έχει ως συνέπεια, εκατοντάδες εθελοντές να προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.
«Μην στέλνετε σκουπίδια»
Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχριστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια».
- Λάρισα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 47χρονος κρεοπώλης για διακίνηση ναρκωτικών
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442