Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους «δρόμους» οι εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία, Ισπανία

Στους «δρόμους» οι εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία, Ισπανία

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές τους

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία και Ισπανία προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές.

Το μήνυμα τους είναι σαφές: «Όταν ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου πλουτίζει, αυτό γίνεται στις πλάτες της υγείας των εργαζομένων».

Οι απεργοί στη Γερμανία ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους περίπου 12.000 υπαλλήλους της εταιρίας, κάτι που η Amazon αρνείται να πράξει από το 2013, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί της πληρώνονται δίκαια 12 ευρώ την ώρα.

Σήμερα, Τρίτη, η απεργία επεκτάθηκε σε έξι από τις δέκα αποθήκες της Amazon στις πόλεις Χέρσφελντ, Λειψία, Γκράμπεν, Ράινμπεργκ, Βέρνη και Κόμπλεντς.

Στην Ισπανία, τα εργατικά σωματεία υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση πλησιάζει το 80%, με περίπου 2.000 εργαζόμενους να έχουν κατέβει στον δρόμο από τη Δευτέρα.

Η Amazon από την πλευρά της υποστηρίζει ότι τα ποσοστά που ανακοινώνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις για τη συμμετοχή στην απεργία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, καθώς «σήμερα η πλειονότητα των υπαλλήλων εργάστηκε και εξυπηρέτησε τους πελάτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργία έρχεται μετά την ανακοίνωση του ιδρυτή και προέδρου της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ότι η καθαρή αξία του αμερικανικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου ανήλθε σε πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απεργία συνέπεσε με την προωθητική καμπάνια Prime Day κατά την οποία η εταιρεία υπόσχεται στους πελάτες της ότι θα παραδώσει τις παραγγελίες τους μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024