Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πότε θα γίνουν εκλογές με... δόγμα Καραμανλή

Πότε θα γίνουν εκλογές με… δόγμα Καραμανλή

Τα σενάρια για τις κάλπες, οι σκέψεις του Μαξίμου για την οικονομία και οι σχεδιασμοί μετά το τέλος των Μνημονίων και τη συμφωνία για το Μακεδονικό

Για μια μεγάλη παράσταση, πιθανώς μία από τις τελευταίες, προετοιμάζεται πλέον ο Πρωθυπουργός. Εν όψει αυτής, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα προβάρει εντατικά τον ρόλο που άρχισε να ονειρεύεται αφότου εγκατέλειψε το πρώτο μεγάλο του όραμα, εκείνο της αλλαγής της Ευρώπης.

Πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι σκέφτονται μια ημερομηνία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και κάποιες άλλες σε μεσοπρόθεσμο: η πρώτη αφορά την περιβόητη ημερολογιακή λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στις 20 Αυγούστου, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να εμφανιστεί πανηγυρικά ως «ο Πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

Οι υπόλοιπες σχετίζονται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Εν όψει αυτών, η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε μια συνθήκη δυσμενή, από την οποία δύσκολα φαίνεται ότι θα κατορθώσει να διαφύγει. Με τις εν κενώ απειλές του κ. Πάνου Καμμένουκαι των ΑΝΕΛ για ανατροπή της πλειοψηφίας και την ταυτόχρονη ανοχή εκ μέρους του κ. Τσίπρα, η όποια αξιοπιστία έχει καταβαραθρωθεί.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ή εκτιμούν με βεβαιότητα ότι το παιχνίδι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο και ότι μεταξύ τους αναζητούν απλώς μια μεθόδευση, μέσω της οποίας θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν το πολιτικό περιβάλλον στον δρόμο προς τις εκλογές.

Το παιχνίδι αυτό είχε ξεκινήσει με την ανακίνηση του ζητήματος των Σκοπίων. Και στο φόντο της απόπειρας να καταστρωθεί ένα στοιχειώδες εκλογικό σχέδιο σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται το εθνικό θέμα.

Επειτα από τις αναπροσαρμογές των χρονοδιαγραμμάτων από τον κ. Ζόραν Ζάεφ και τον προσδιορισμό του χρόνου τελικών διαδικασιών στις αρχές του 2019, στην Αθήνα φαίνεται ότι θα αρχίσουν να κινούνται με βάση τη γνωστή και αγαπημένη τακτική της καθυστέρησης. Από τη στιγμή δε κατά την οποία η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται, κατά τα φαινόμενα, να έλθει στην ελληνική Βουλή πριν από τα τέλη Ιανουαρίου 2019, στα κυβερνητικά γραφεία αλλά και στα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να μελετώνται σενάρια, μεθοδεύσεις και αντιδράσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024