Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοιταλική πολιτισμική συμμαχία!

Ελληνοιταλική πολιτισμική συμμαχία!

Πλήθος εκδηλώσεων, σε όλους τους τομείς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μέσω του προγράμματος Tempo Forte Italia - Grecia 2018

Η επιτυχημένη εμπειρία και το ενδιαφέρον του κοινού που συνάντησαν οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες του πρώτου εαρινού προγράμματος του Tempo Forte, πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα το νέο «Θερινό Πρόγραμμα» του «Τempo Forte Italia – Grecia 2018».
Η Ιταλία, εφέτος επιστρέφει στην Επίδαυρο μετά από πολλά χρόνια απουσίας, με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου · παραγωγή του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος της Ιταλίας (INDA). Αναμένεται να ανεβεί στην Επίδαυρο 17 και 18 Αυγούστου.
Οι πολιτιστικές δράσεις του Θερινού Προγράμματος «Cartellone d’Estate» θα ταξιδέψουν όμως σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών: η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών θα παρουσιάσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες στις ανασκαφές, σε όσους τουρίστες επιλέξουν φέτος να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά της Κρήτης (σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους) αλλά και της Λήμνου (στην Ηφαιστεία).
Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης ένα Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, προτείνοντας ένα ιδεατό ταξίδι από το Νότο προς τον Βορρά της Ιταλίας, ένα Αφιέρωμα στις Ιταλικές Ταινίες Μήκους, συναυλίες κλασσικής μουσικής αλλά και εκθέσεις Κόμιξ:  πρόκειται για περιοδεύουσες εκδηλώσεις που θα διασχίσουν από άκρη σ’άκρη την Ελλάδα.
Επίσης, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών θα συμμετάσχει και πάλι, με φιλοξενούμενος από την Ιταλία, στο ΑnimaSyros, το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation της Σύρου και στο νέο φεστιβάλ εικονογράφησης ΙllustraSyros, στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστεί η έκθεση «Εικονογράφηση για παιδιά – Ιταλικές Αριστίες»  του Bologna Children’s Book Fair.
Εφέτος γιορτάζει μαζί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το ίδρυμα Κακογιάννη τα γενέθλια της Ειρήνης Παπά · ηθοποιού πολύ γνωστής και ιδιαίτερα αγαπητής στην Ιταλία: το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνει στο θέατρο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά», την προβολή της «Οδύσσειας» του Franco Rossi, του 1968, μία ιστορική παραγωγή της Rai (με ελληνικούς υπότιτλους).
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ένα «Rossini Gala», για να τιμήσει την Επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του φημισμένου συνθέτη από το Πέζαρο. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Rossini Opera Festival που θα δώσει το παρών στο θέατρο της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τον μαέστρο Σεμπαστιάνο Ρόλι, ο οποίος διευθύνει την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και με την συμμετοχή του βαρύτονου Πάολο Μπορντόνα.
Τέλος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τέλη Σεπτεμβρίου αρχίζει το Αναδρομικό Αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό διανοούμενο Πιέρ Πάολο Παζολίνι σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας: 20 ταινίες και ντοκιμαντέρ θα προβληθούν για πρώτη φορά  από τις αποκατεστημένες κόπιες 35 mm από την Ταινιοθήκη της Μπολόνια.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024