Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κέικ με φυστικοβούτυρο

Κέικ με φυστικοβούτυρο

Αν αγαπάτε το φυστικοβούτυρο, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 ράβδος ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου (ίσως χρειαστείτε περισσότερο αν το μίγμα είναι πάρα πολύ άκαμπτο)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζαχαροαλοιφή
1 ράβδος ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένη

Για τη γαρνιτούρα
Ψητά φιστίκια, περίπου 1/2 φλιτζάνι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βουτυρώστε ένα ταψί.

Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

Ζεστάνετε το βούτυρο και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και χτυπήστε το με το φυστικοβούτυρο και το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.

Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο τηγάνι και ψήστε για 40-45 λεπτά, έως ότου η κορυφή είναι χρυσή και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει ενώ κάνετε τη ζαχαροαλοιφή.

Για να κάνετε τη ζαχαροαλοιφή, βάλτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και το βουτυρόγαλα σε μια κατσαρόλα και φέρετέ τα σε πλήρη βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και ρίξτε τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σκόνη, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρις ότου το μίγμα να είναι ομοιογενές. Σημείωση: Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό και δεν μπορεί να ανακατευτεί, προσθέστε λίγο περισσότερο βουτυρόγαλα.

Ρίξτε το ζεστό μίγμα πάνω από το ζεστό κέικ, δουλεύοντας γρήγορα επειδή η κρούστα δημιουργείται αμέσως. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.

Γαρνίρετε με φιστίκια.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024