Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Δεν δέχομαι τον όρο «Μακεδονία» - Δεν θα βρεθεί λύση

Καμμένος: Δεν δέχομαι τον όρο «Μακεδονία» – Δεν θα βρεθεί λύση

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν καμία λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει τελικά κάποια λύση. Παράλληλα, καταδίκασε εκ νέου τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών, ενώ αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επιμένοντας στη γραμμή για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια και υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς συνταγματικές αλλαγές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το «Ίλιντεν» ή το «Άνω» στην ονομασία των Σκοπίων. Εφόσον υπάρχει ο όρος Μακεδονία, όπως είπε, η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Εγώ και όλοι οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουμε ποτέ κανένα όνομα που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τόνισε, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί λύση στο Σκοπιανό, διότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν πείσει τον εαυτό τους με έναν μύθο που περιστρέφεται περί του ονόματος Μακεδονία.

Παράλληλα, μιλώντας στον Alpha 9.89, ανέφερε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα έρθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔM.

Ενδεχόμενο κλιμάκωση ως τις τουρκικές εκλογές

Σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι έχει συμπεριφορά η οποία προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη και τους συμμάχους της, σημειώνοντας πως οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, η ομηρεία των δύο ελλήνων στρατιωτικών, η ομηρία και καταδίκη του πάστορα Μπράνσον παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κοινής λογικής.

Σημείωσε, ακόμη, πως η μετάθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας καταρρίπτει τα «τελευταία οχυρά» και όσα επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους κρατά παράνομα στην Τουρκία.

Εκτίμησε, επίσης, το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης ως τις εκλογές της Τουρκίας, προσθέτοντας όμως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κλιμακώσει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ειδικότερα. Υπενθύμισε ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα είναι θωρακισμένες και με ισχυρότατες διεθνείς συμμαχίες.

Η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο κ. Καμμένος είπε καταρχήν ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες, επισημαίνοντας ότι, μέσω των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψουν κάποιες χώρες, λόγω των αποδόσεων των ομολόγων, φροντίζουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα προγραμματίζονται βάσει του προϋπολογισμού, κατέστησε σαφές ο υπουργός Άμυνας, ενώ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024