Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργισμένη αντίδραση ΠΟΕΔΗΝ για το «όχι» στο CERN

Οργισμένη αντίδραση ΠΟΕΔΗΝ για το «όχι» στο CERN

Χαρακτηρίζει «ντροπή» τη στάση της χώρα μας και διερωτάται αν η κυβέρνηση θέτει πάνω από τις ζωές των καρκινοπαθών τα πρωτογενή πλεονάσματα

Την οργισμένη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Ελλάδα είπε «όχι» στο CERN για την παραχώρηση τεχνογνωσίας και εγκατάσταση στη χώρα μας Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων.

Σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ντροπή» τη στάση της χώρα μας και διερωτάται αν η κυβέρνηση θέτει πάνω από τις ζωές των καρκινοπαθών τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Ευάγγελος Γαζής, καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN η εν λόγω επένδυση είναι ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και η χώρα μας δια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της συνεργασίας βαλκανικών κρατών με την επωνυμία «South Eastern Europe», αφήνοντας τη διεκδίκηση της τεχνογνωσίας σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο.

Μάλιστα, ο κ. Γαζής υποστηρίζει ότι η η απόσβεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να γίνει εντός πέντε έως έξι ετών, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ λοιπόν ευλόγως διερωτάται γιατί η ελληνική κυβέρνηση είπε όχι στη συγκεκριμένη επένδυση «που θα έσωζε ζωές ασθενών με καρκίνο και θα περιόριζε την οικονομική αιμορραγία των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία που επικαλείται, κάθε χρόνο στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται 45.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Ο καρκίνος ευθύνεται για το 40% των θανάτων σε ηλικίες πάνω των 65 ετών, ενώ 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται κατ’ έτος από τις ακτινοθεραπείες, λόγω λιστών αναμονής. «Οι λίστες αναμονής είναι 4μηνες όταν το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών είναι λιγότερο που τον χρόνο που περιμένουν στην αναμονή» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν 20 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αντί 70, με τα δέκα εξ αυτών να είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024