Κιμαδοπιτάκια Ανατολής με ταχίνι και ρόδι
Για να αφαιρέσουμε τους σπόρους του ροδιού, το κόβουμε στη μέση και το χτυπάμε εξωτερικά με ένα κουτάλι
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Ζυμώνω καλά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 10 γρ. αλάτι, 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, 50 γρ. βούτυρο, 1 αβγό και λίγο νερό ώστε να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνω να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα, βρέχοντας με λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνω ξανά και σχηματίζω μπαλάκια των 60 γρ. Αφήνω και πάλι να «ξεκουραστούν».
Γέμιση: σε μεγάλο τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, καβουρντίζω 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα. Ρίχνω 1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη και 1 κ.γ. κύμινο. Σβήνω με 3 κ.γ. ταχίνι, q ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και λίγο από τον χυμό του. Ρίχνω τους σπόρους ½ ροδιού και 1 φλ. κουκουναρόσπορους. Βγάζω από τη φωτιά, προσθέτω 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη και 200 γρ. γιαούρτι. Αλατοπιπερώνω.
Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγω με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε δίσκους πάχους 2-3 χλστ.
Βάζω γέμιση στη μισή πλευρά κάθε δίσκου και διπλώνω την άλλη πλευρά, κλείνοντας σαν μισοφέγγαρο.
Ψήνω τα πιτάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά, ή στο γκριλ, ή τα τηγανίζω (υλικά για 25-30 κομμάτια).
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις