Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι  πέντε υποψήφιοι για το βραβείο Δημήτρης Χορν

Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι για το βραβείο Δημήτρης Χορν

Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Πασσάς, Βασίλης Σαφός, Πάνος Παπαδόπουλος και Γιάννης Νιάρρος θα αναμετρηθούν για το φετινό βραβείο

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας νέου ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 20.00, στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10).

Οι πέντε υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2016-2017, είναι οι: Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο τού Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»), Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη («Πόρτα»), Πάνος Παπαδόπουλος για τον ρόλο τού Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί» σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη – Γιώργου Κατσή (Tempus Verum – Εν Αθήναις) και Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο τού Γιώργου Γερακάρη στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).

Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Στην εκδήλωση της απονομής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν, ενώ στον θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024