Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σε δίκη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας ο Σαρκοζί» αναφέρει το Reuters

«Σε δίκη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας ο Σαρκοζί» αναφέρει το Reuters

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η κατηγορία που το έχει απαγγελθεί είναι η κατάχρηση επιρροής με σκοπό να εξασφαλίσει στοιχεία σχετικά με που αφορούσε υποτιθέμενες παρατυπίες του στην προεκλογική καμπάνια του 2007, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η κατηγορία που του έχει απαγγελθεί είναι για κατάχρηση επιρροής με σκοπό να εξασφαλίσει στοιχεία σχετικά με έρευνα που αφορούσε υποτιθέμενες παρατυπίες του στην προεκλογική καμπάνια του 2007, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί κατηγορείται για φερόμενη προσπάθειά να αποσπάσει πληροφορίες, καθώς και να επηρεάσει τους δικαστές που ερευνούσαν υποψία παράνομης χρηματοδότησης της εκστρατείας του το 2007.

Σύμφωνα και πάλι με το Reuters, η υπόθεση άνοιξε όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τηλεφωνικούς κοριούς με σκοπό να διερευνήσουν κατηγορίες ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαρκοζί την ίδια χρονιά, όμως άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο πρώην πρόεδρος παρακολουθούσε μια διαφορετική υπόθεση μέσα από δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι έχει προσφέρει προαγωγή σε εισαγγελέα με αντάλλαγμα πληροφορίες έρευνας για τις κατηγορίες ότι ο πρώην ταμίας του, καθώς και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ψυχική αδυναμία της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας Λίλιαν Μπέτενκουρτ, για δωρεές σε μετρητά.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σαρκοζί βρισκόταν υπό κράτηση τις Αρχές να τον κρατούν για ανάκριση σχεδόν δύο 24ωρα. Η κράτηση του αυτή αφορούσε την την υπόθεση φερόμενης χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024