Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο ύποπτος Τούρκος εμπρηστής που ήθελε να… διώξει τα έντομα

Ο ύποπτος Τούρκος εμπρηστής που ήθελε να… διώξει τα έντομα

Η πυρκαγιά, λόγω του δυνατού αέρα, πήρε γρήγορα διαστάσεις, όμως περιορίστηκε από την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

«Ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην Περιφερειακή Αιγάλεω δεν φαίνεται να δρούσε – σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις – βάσει σχεδίου και υποστήριξε ότι ήταν άστεγος, διανυκτέρευε σε εκείνο το σημείο και έβαζε φωτιές για να διώξει τα… έντομα που τον ενοχλούσαν. Είχε εισέλθει στη χώρα προ δύο μηνών μέσω Εβρου, χωρίς να συνοδεύεται από άλλο άτομο και είχε υποστηρίξει ότι ήταν γκιουλενιστής. Δήλωσε ότι είχε σπουδάσει Φυσική Ιστορία και ότι στόχος του ήταν να μεταβεί στη Φινλανδία, την οποία θεωρούσε ιδανικό προορισμό.

Είχε, δε, εντοπισθεί προ εβδομάδων κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ και ελέγχθηκε λόγω των κινήσεών του αλλά και του σακιδίου πλάτης που έφερε, χωρίς και πάλι να προκύψει κάτι επιβαρυντικό. Μάλιστα, τότε είχε ισχυριστεί ότι προορισμός του ήταν οι υπηρεσίες ασύλου στη Λεωφόρο Κατεχάκη και ότι είχε χάσει τον δρόμο. Προφανώς η έρευνα για να διακριβωθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης συνεχίζονται».

Τι ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος

Σε αυτές τις αναφορές προχώρησε, μιλώντας στα «ΝΕΑ», υψηλόβαθμος κρατικός παράγοντας που παρακολουθεί τις έρευνες της Πυροσβεστικής και σε δεύτερο επίπεδο της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ μετά τη σύλληψη ενός 33χρονου Τούρκου που εντοπίστηκε από στελέχη της ΔΙΑΣ αφότου έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στο όρος Αιγάλεω. Η πυρκαγιά, λόγω του δυνατού αέρα, πήρε γρήγορα διαστάσεις, όμως περιορίστηκε από την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι, με τον ίδιο να ομολογεί στην ανάκριση ότι είχε βάλει άλλες δύο φωτιές σε γειτονικά σημεία. Μάλιστα, για την υπόθεση έκανε ανάρτηση και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ερεύνησαν το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός που συνελήφθη να δρούσε βάσει οργανωμένου σχεδίου, εξυπηρετώντας άγνωστες σκοπιμότητες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επαληθεύεται, τουλάχιστον προσώρας, λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών εισόδου και παραμονής του 33χρονου στη χώρα.

Οπως, μάλιστα, λένε στελέχη των Αρχών ασφαλείας, οι συνεχόμενοι εμπρησμοί στο ίδιο σημείο δείχνουν ότι πιθανότατα δεν εξυπηρετούσε κάποιο γενικότερο σχέδιο. Στο ίδιο πνεύμα, συνεχίζουν, οι εμπρησμοί σημειώθηκαν Μάιο, οπότε, λόγω καιρικών συνθηκών, οι πιθανότητες να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις ήταν εξαιρετικά μικρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο Τούρκος που συνελήφθη δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας. Είναι αιτών ασύλου.

Premium Έκδοση Τα Νέα

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024