Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε κοντά στον θάνατο

Σύμφωνα με ειδικό το σώμα μας έχει μεριμνήσει τα πάντα για τις τελευταίες μας στιγμές

Στην περίπτωση που δεν έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου —και καλά κάνετε— η Julie McFadden, νοσηλεύτρια από το Λος Άντζελες μάς εξηγεί γιατί δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το τέλος μας και αυτό επειδή το σώμα μας, βιολογικά είναι φτιαγμένο… για να πεθάνει.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο… το σώμα μας βιολογικά μας βοηθάει να πεθάνουμε… είναι φτιαγμένο για να πεθάνει», λέει η ίδια στο βίντεό της στο Youtube με τίτλο «Γιατί δεν θα έπρεπε να φοβάστε να πεθάνετε».

Όπως εξηγεί, έχοντας φυσικά μεγάλη εμπειρία στο θέμα, έξι μήνες πριν τον θάνατο το ανθρώπινο σώμα αρχίζει και «κλειδώνει», που σημαίνει ότι θα αρχίσετε «να τρώτε και να πίνετε λιγότερο και να κοιμάστε περισσότερο».

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα ανεβαίνουν και όταν αυτό συμβαίνει κοιμάται περισσότερο», διευκρίνισε η McFadden.

«Το σώμα μας βιολογικά μας βοηθάει να πεθάνουμε… είναι φτιαγμένο για να πεθάνει»

«Βιολογικά, όταν το σώμα γνωρίζει ότι πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του, αυτοί οι μηχανισμοί απενεργοποιούνται, οπότε το άτομο δεν αισθάνεται πείνα και δίψα, γεγονός που βοηθά το σώμα να ‘κλείσει’ σιγά σιγά», συμπληρώνει η ίδια.

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο θάνατος που προκαλείται από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό είναι πολύ διαφορετικός, αλλά ο θάνατος από μόνος του δεν είναι επώδυνος.

«Υπάρχουν φορές που η ασθένεια που βιώνει το άτομο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα και είναι πιο δύσκολο, αλλά η πραγματική διαδικασία που περνάει το σώμα για να το βοηθήσει να πεθάνει στην πραγματικότητα βοηθάει το άτομο αυτό», αναφέρει.

Συνέχισε αναφέροντας ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της φροντίδας ενός ετοιμοθάνατου ασθενούς δεν χρειάστηκε να χορηγήσει παυσίπονα επειδή «ήταν απόλυτα άνετοι», προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο θάνατος ήταν ακόμη και «ανακουφιστικός» επειδή όταν πρόκειται να πάρεις την τελευταία σου ανάσα, το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες.

«Το σώμα μπαίνει σιγά σιγά σε κάτι που ονομάζεται κέτωση, η οποία απελευθερώνει ενδορφίνες. Στο σώμα αυτού του ατόμου αυτές οι ενδορφίνες αμβλύνουν τον πόνο, αμβλύνουν τα νεύρα και δίνουν επίσης στο άτομο αυτό μια ευφορική αίσθηση, ώστε να αισθάνεται καλά», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

inSports

Αυτές είναι οι 18 ομάδες της νέας σεζόν στη Euroleague – Ποια αποχώρησε και ποια πήρε τη θέση της (pics)

Η Euroleague γνωστοποίησε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024