Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Η Δύση φοβάται την ήττα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας

Ζελένσκι: Η Δύση φοβάται την ήττα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι διαμαρτυρήθηκε στον Μπλίνκεν επειδή η Δύση του έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που του παρέχει για να πλήξει στόχους στη ρωσική επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Oleg Petrasyuk via Reuters) δήλωσε σήμερα Σάββατο πως η Δύση «φοβάται» τόσο την ήττα της Ρωσίας, όσο και την ήττα της χώρας του στον πόλεμο που μαίνεται από το 2022, κατάσταση που χαρακτήρισε «παράλογη», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν μας έχει δοθεί τέτοιο δικαίωμα», να βομβαρδίζουμε στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα

«Βρισκόμαστε σε παράλογη κατάσταση, στην οποία η Δύση φοβάται το ενδεχόμενο η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο. Και (ταυτόχρονα) δεν θέλει ν’ αφήσει την Ουκρανία να χάσει. Διότι οριστική νίκη της Ουκρανίας θα σήμαινε ήττα της Ρωσίας και οριστική νίκη της Ρωσίας θα σήμαινε ήττα της Ουκρανίας», είπε.

Ανέφερε, επίσης, πως η Δύση του έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του η Ευρώπη και οι ΗΠΑ για να πλήξει στόχους στη ρωσική επικράτεια.

Διαμαρτυρία στον Μπλίνκεν

«Αυτοί» (οι Ρώσοι) μπορούν να μας βομβαρδίζουν από το έδαφός τους, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η Ρωσία, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να πλήξουμε τα συστήματά τους στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

»Δεν μας έχει δοθεί τέτοιο δικαίωμα», τόνισε, προσθέτοντας πως διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αυτή την εβδομάδα.

Η Ουκρανία δεν διαθέτει παρά μόλις το ένα τέταρτο των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που χρειάζεται, ενώ για να τερματίσει την κυριαρχία της Ρωσίας στους αιθέρες θα χρειαστεί επίσης 120 ως 130 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, επισήμανε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Σήμερα, δεν διαθέτουμε παρά το 25% αυτών που χρειαζόμαστε για να υπερασπίσουμε την Ουκρανία, μιλάω για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», ιδίως τα αμερικανικής κατασκευής Patriot, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η χώρα του έχει ανάγκη να της διατεθούν «120 ως 130» F-16 ή άλλα σύγχρονα μαχητικά προκειμένου να πάψει «η Ρωσία να έχει κυριαρχία στους αιθέρες».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τι ενώνει και τι χωρίζει τους Κρόος και Ρόις πριν το φινάλε! (pics)

Ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις έχοντας φτάσει στα 35, ανακοίνωσαν ότι αποχαιρετούν τους συλλόγους που έκαναν μεγάλη καριέρα, σε ένα ιστορικό ματς και για τους δύο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024