Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ

Βίντεο και φωτογραφίες από την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο στη ρωσική πόλη

Η Ρωσία κατηγόρησε τον στρατό της Ουκρανίας για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον 14 νεκροί από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 ενήλικοι και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας πως «108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, τραυματίσθηκαν».

Εικόνες χάους

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι

Αυτοκίνητα να καίγονται μετά από την επίθεση στη ρωσική πόλη

Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτήρια

«Δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Αναφορές για νεκρά παιδιά

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ είχε αναφέρει το θάνατο δύο παιδιών από ουκρανικό πλήγμα στην περιφερειακή πρωτεύουσα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν τα θύματα αυτά περιλαμβάνονται στον απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο ή αν πρόκειται για διαφορετικά πλήγματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ρωσικής μεθοριακής περιφέρειας του Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, είχε δηλώσει πως από ουκρανική επίθεση σκοτώθηκε «ένα παιδί γεννημένο το 2014».

Η Ρωσία ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024