Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έβαλε χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μπαρ αφού «καρφώθηκε» με το περιπολικό επάνω στην επιχείρηση

ΗΠΑ: Έβαλε χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μπαρ αφού «καρφώθηκε» με το περιπολικό επάνω στην επιχείρηση

Ιδιοκτήτης και αστυνόμος φέρεται να λογομάχησαν

Ένας αστυνομικός του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ έριξε το περιπολικό του σε ένα δημοφιλές γκέι μπαρ ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης μετά από διαπληκτισμό με τους αστυνομικούς.

Ο 37χρονος Τσαντ Μόρις συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση μετά από διαπληκτισμό έξω από το «Bar:PM», το οποίο κατέχει μαζί με τον σύζυγό του, Τζέιμς Πενς.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού δημοσίευσε την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο του ατυχήματος.

«Όλοι ακούσατε για το περιπολικό που έπεσε πάνω στο Bar:PM την Κυριακή το βράδυ. Και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη επειδή είχε το θράσος να τον ανακρίνει. Λοιπόν, εδώ είναι το βίντεο», έγραψε στη σχετική ανάρτηση ο δικηγόρος.

«Μου είπαν ότι έπρεπε να ταυτοποιηθώ ή να το βουλώσω»

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι μένει σε ένα διαμέρισμα πάνω ακριβώς από την επιχείρηση. Ο Πενς δήλωσε σε τοπικό μέσο ότι βρισκόταν στο κρεβάτι όταν άκουσε «έναν δυνατό κρότο» γύρω στις 12:30 π.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος του Σεντ Λούις, ο αστυνομικός οδηγούσε πολύ κοντά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, προτού χάσει τον έλεγχο του περιπολικού.

Στη συνέχεια, ένας «δράστης» βγήκε έξω και «άρχισε να φωνάζει αισχρολογίες», αναφέρει η έκθεση. Όταν οι αστυνομικοί που έφτασαν μετά τη σύγκρουση «προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση», ο ανώνυμος δράστης έσπρωξε έναν αστυνομικό πριν συλληφθεί.

Αμφισβητούν τους ισχυρισμούς τους

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο συλληφθείς «με χτύπησε δυνατά στο στήθος με ανοιχτό χέρι, με αποτέλεσμα να χάσω προσωρινά την ισορροπία μου».

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να διαφύγει αφού του είπαν ότι συλλαμβάνεται, «περνώντας μέσα από μια αυλόπορτα και στη συνέχεια επιχειρώντας να με χτυπήσει με την αυλόπορτα».

Το ζευγάρι μαζί με τον δικηγόρο του αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του αστυνομικού. Ο Πενς είπε ότι του πέρασαν χειροπέδες επειδή αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά του. «Μου είπαν ότι έπρεπε να ταυτοποιηθώ ή να το βουλώσω».

Παραδέχτηκε ότι ο Μόρις έβαλε τα χέρια του στον αστυνομικό, αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε «από άμυνα, επειδή μου είχαν ήδη φορέσει χειροπέδες».

Τελικά, η κυκλοφορία του βίντεο, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και η επίσημη καταδίκη του περιστατικού από το γραφείο του δημάρχου, οδήγησαν τις αρχές να αποφυλακίσουν τον Μόρις και να του προσάψουν πλημμέλημα αντί για ποινικό αδίκημα.

Sports in

Η εντυπωσιακή ανάρτηση της UEFA για τα ημιτελικά του Europa Conference League (pic)

Τα αστέρια των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών του Conference League με φόντο την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024