Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UNICEF: Kαταδίκη για τις σεξουαλικές βιαιότητες της Χαμάς εναντίον ισραηλινών γυναικών

UNICEF: Kαταδίκη για τις σεξουαλικές βιαιότητες της Χαμάς εναντίον ισραηλινών γυναικών

Kαθυστερημένη και ανεπαρκή τη χαρακτήρισε το Ισραήλ, επειδή δεν υπήρξε σαφής αναφορά στους ενόπλους της Χαμάς ως δράστες

Η διευθύντρια της UNICEF καταδίκασε νωρίτερα σήμερα τις σεξουαλικές βιαιότητες που διαπράχθηκαν στις 7 Οκτωβρίου εναντίον ισραηλινών γυναικών, μια καταδίκη την οποία το Ισραήλ θεώρησε καθυστερημένη και ανεπαρκή, επειδή «δεν ανέφερε τους δράστες των βιαιοτήτων αυτών, τους ενόπλους της Χαμάς».

«Οι αφηγήσεις για σεξουαλικές βιαιότητες που διαπράχθηκαν στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ είναι φρικτές», έγραψε χθες, Τρίτη, στην πλατφόρμα X η διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ.

«Οι κατηγορίες πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας σε βάθος» λέει η Κάθριν Ράσελ

«Οι επιζήσασες πρέπει να ακουστούν, να υποστηριχθούν και να έχουν περίθαλψη. Οι κατηγορίες πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας σε βάθος. Καταδικάζουμε τη βία που βασίζεται στο φύλο και όλες τις μορφές βίας σε βάρος γυναικών και κοριτσιών», πρόσθεσε.

Αντίδραση καθυστερημένη και ανεπαρκής, απάντησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου, Λιόρ Χάλατ.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του, σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, για το γεγονός ότι «χρειάστηκε στη UNICEF να περάσουν σχεδόν δύο μήνες για να μιλήσει για τα ισραηλινά θύματα έπειτα από μια διεθνή εκστρατεία και πιέσεις».

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι η Κάθριν Ράσελ δεν κατονομάζει τη Χαμάς στο μήνυμά της στη X.

«Είναι ένας άλλος τρόπος για να κλείσει κάποιος τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς. Μην αναφέροντας τη Χαμάς, νομιμοποιεί τις δραστηριότητές της», δήλωσε.

Καταδίκη και από τη Γαλλία

Στο Παρίσι, η γαλλίδα υπουργός αρμόδια για την Ισότητα ανδρών και γυναικών, Μπερανζέρ Κουγιάρ, κατήγγειλε σήμερα «τους μαζικούς βιασμούς που διαπράχθηκαν σε ισραηλινές γυναίκες» κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν πρέπει να διστάσουμε ούτε δευτερόλεπτο να αναγνωρίσουμε τους μαζικούς βιασμούς που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος των ισραηλινών γυναικών. Μερικές ακρωτηριάστηκαν», δήλωσε η Κουγιάρ απαντώντας σε ερωτήσεις στο ραδιοσταθμό Radio J.

«Αφόρητο να διαφοροποιείς [τον βιασμό] ανάλογα με τη σύγκρουση, ανάλογα με την καταγωγή των προσώπων που μπορεί να τον υποστούν»

«Ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου όποιες κι αν είναι οι συγκρούσεις», δήλωσε η υπουργός, η οποία χαρακτήρισε «αφόρητο να διαφοροποιείς ανάλογα με τη σύγκρουση, ανάλογα με την καταγωγή των προσώπων που μπορεί να τον υποστούν».

«Στη βία εις βάρος των γυναικών ανήκουν επίσης οι βιασμοί που έγιναν σε ισραηλινές γυναίκες», υπογράμμισε η υπουργός, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι «ένα μικρό, αλλά θορυβώδες μέρος» του φεμινιστικού κινήματος θα ήθελε να μην μιλάμε γι’ αυτούς.

Φεμινιστικές ενώσεις και διεθνείς φεμινιστικές οργανώσεις κατηγορήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη διάρκεια διαδηλώσεων, κυρίως στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ότι καθυστέρησαν να καταδικάσουν αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και ότι το έκαναν στο ελάχιστο.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024