Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Στους 22 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι

Ινδονησία: Στους 22 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι

Οι διασώστες αναζητούν έναν αγνοούμενο, ενώ η ηφαιστειακή τέφρα έχει σκεπάσει πολλά χωριά καθώς εκτοξεύθηκε 3.000 μέτρα ψηλά

Το ηφαίστειο Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά της Ινδονησίας που εξερράγη την Κυριακή, έχει προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων έως τώρα. Οι τελευταίοι εννιά σοροί εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

Οι διασώστες αναζητούν έναν αγνοούμενο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των υπηρεσιών διάσωσης, Αμπντούλ Μαλίκ, ενώ η ηφαιστειακή τέφρα έχει σκεπάσει πολλά χωριά καθώς εκτοξεύθηκε 3.000 μέτρα ψηλά.

Πενήντα ορειβάτες είχαν αποκλειστεί στο βουνό, εκ των οποίων κάποιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι έχουν πάθει εκτεταμένα εγκαύματα.

Ο Αχμάντ Ριφάντι, επικεφαλής του παρατηρητηρίου του Μεράπι, παρατήρησε πέντε εκρήξεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 08:00 (03:00 ώρα Ελλάδας).

«Το Μεράπι εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργό. Δεν μπορούμε να δούμε το ύψος της στήλης από στάχτες επειδή καλύπτεται από τα σύννεφα», εξήγησε.

Ο Ρούντι Ρινάλντι, διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στη δυτική Σουμάτρα, δήλωσε χθες για τους ορειβάτες ότι «κάποιοι υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο».

Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ήταν «εκείνοι που είχαν πλησιάσει τον κρατήρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατάλογο των προσώπων που βρήκε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης (BASARNAS), τουλάχιστον οκτώ υπέστησαν εγκαύματα, ένας υπέστη κάταγμα, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024