Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Μεταφέρουν θερμοκοιτίδες από ισραηλινά νοσοκομεία στη Γάζα

Ισραήλ: Μεταφέρουν θερμοκοιτίδες από ισραηλινά νοσοκομεία στη Γάζα

Η ανακοίνωση του στρατού εκδόθηκε μετά τις εκκλήσεις απόγνωσης από το νοσοκομείο Αλ Σίφα για 130 πρόωρα νεογνά σε κίνδυνο λόγω έλλειψης καυσίμων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι συντονίζουν τη μεταφορά θερμοκοιτίδων στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να καταστεί ενδεχομένως δυνατή η απομάκρυνση νεογέννητων από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

Η σχετική ανάρτηση έγινε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με βίντεο μέλους του ισραηλινού στρατού που φορτώνει θερμοκοιτίδες σ’ ένα βαν.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις εκκλήσεις απόγνωσης από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα για ασθενή νεογνά καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πλησιάζουν και τα καύσιμα για τις γεννήτριες εξαντλούνται.

Δραματικές προειδοποιήσεις από το Αλ Σίφα

Οι γιατροί και οι ομάδες βοήθειας σε νοσοκομεία της Γάζας έχουν προειδοποιήσει ότι τα πρόωρα νεογνά διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», καθώς εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού αναμένεται σε μερικές ημέρες ή και ώρες να εξαντληθούν τα καύσιμα για τις γεννήτριες που τροφοδοτούν τις θερμοκοιτίδες τους.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Αλ Ακσά στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, Iyad Abu Zahar, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι «Η ευθύνη που έχουμε πάνω μας είναι τεράστια».

Τουλάχιστον επτά από τα σχεδόν 30 νοσοκομεία αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ζημιών από ανελέητα ισραηλινά χτυπήματα και έλλειψης ρεύματος, νερού και άλλων προμηθειών, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024