Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσάβι Σίμονς: O επόμενος μεγάλος σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (vids)

Τσάβι Σίμονς: O επόμενος μεγάλος σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (vids)

Ο Τσάβι Σίμονς και η χρονιά «εκτόξευσης» στη Λειψία, η εξέλιξη στην Αϊντχόφεν και η Παρί που «τρίβει» τα χέρια της...

Ο Τσάβι Σίμονς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τα τελευταία χρόνια οι Γάλλοι μέσα στα τόσα λάθη, έκαναν και κάτι σωστό. Έδωσαν την ευκαιρία στο παιδί-θαύμα του ολλανδικού ποδοσφαίρου να εξελιχθεί, να βελτιωθεί και όπως όλα δείχνουν να «εκτοξευτεί». Και το έκαναν παραχωρώντας τον δανεικό.

Ο 20χρονος εξτρέμ δεν είχε χώρο και χρόνο στην Παρί των αστέρων και ο δανεισμός πρώτα στην PSV και φέτος στη Λειψία ήταν ότι καλύτερο για την καριέρα του. Ειδικά, στην Bundesliga και στη Λειψία κάνει… όργια και έχει «εκτοξεύσει» τους αριθμούς του.

Η χρονιά »εκτόξευσης» του Τσάβι Σίμονς

Το σημαντικότερο είναι ότι νιώθει άνετα τόσο με το παιχνίδι της Λειψίας όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός Ολλανδός σταρ το βράδυ της Τρίτης σημείωσε το πρώτο γκολ για την ομάδα της Λειψίας στην αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, όπου η ομάδα του νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στους «16», φτάνοντας συνολικά τα 5 σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει στο ενεργητικό του και 7 ασίστ στις 17 συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει με τη γερμανική ομάδα. Η χρηματιστηριακή του αξία έχει ανέβει στα 70.000.000 ευρώ και η φετινή σεζόν θα είναι ορόσημο.

Ο Σίμονς θεωρείται το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, όμως όπως έχει δείξει με τη γερμανική ομάδα φέτος θα «λάμψει». Και δεν το λένε μόνο οι αριθμοί, αλλά και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Η Masia, η «τρέλα» της Παρί και ο Ραϊόλα

Ο Τσάβι Σίμονς ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, εκεί έδειξε το μεγάλο ταλέντο που διέθετε από νεαρή ηλικία και βελτιώθηκε στην καλύτερη ακαδημία του κόσμου. Εκεί με το «καλημέρα» έδειξε την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, τα ηγετικά χαρακτηριστικά που εμφάνιζε στο στυλ παιχνιδιού του, αλλά και η εξαιρετική μεταβίβαση. Φυσικά, είχε εξαιρετική σχέση και με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που ήρθε ακόμη καλύτερα στην επιφάνεια αργότερα.

Συνολικά στην Μπαρτσελόνα έκατσε 9 χρόνια για να φύγει το καλοκαίρι του 2022 και να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν με ένα ασύλληπτο συμβόλαιο 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως. Η Μπαρτσελόνα του έκανε πρόταση ανανέωσης δίνοντας του 200.000 τον χρόνο, όμως είχε ασκήσει βέτο ο Μίνο Ραϊόλα. Βλέπετε, η πιο έξυπνη κίνηση ήταν ότι είχε δώσει τα ηνία στον Ιταλό ατζέντη και εκείνος κίνησε τα νήματα.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «ναι» της Παρί και τον ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση με τον νεαρό μάλιστα να κάνει το ντεμπούτο του με τη Σοσό στις 5 Αυγούστου σε φιλικό. Η Παρί γενικά τα τελευταία χρόνια τα έχει χειριστεί όλα λάθος σχεδόν, όμως την υπόθεση Σίμονς την έχει φέρει σε ένα σημείο να βγει «χρυσά» κερδισμένη.

Η Αϊντχόφεν πριν και η Λειψία τώρα

Ο Τσάβι Σίμονς στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν αγωνίστηκε ιδιαίτερα και ήταν λογικό, αφού έπεσε στα χρόνια τις μυθικής τριάδας Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ. Για αυτό τον λόγο και ο ίδιος σε συζήτηση με τη διοίκηση ζήτησε να φύγει με τη μορφή δανεισμού ή με κανονική μεταγραφή για να αγωνιστεί.

Η Αϊντχόφεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού, αλλά με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2023. Το πρώτο μεγάλο βήμα και τις πρώτες σοβαρές εικόνες για το τι μπορεί να κάνει φάνηκαν στην Ολλανδία, με τον 20χρονο να παίζει τα περισσότερα ματς και να ολοκληρώνει μια φανταστική σεζόν με 48 παιχνίδια, 22 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και φυσικά κλήση στην εθνική Ολλανδίας.

Η Αϊντχόφεν ήθελε να τον κρατήσει και η αλήθεια είναι ότι τον αγόρασε το καλοκαίρι έναντι 4.000.000 ευρώ, όμως η Παρί είχε θέσει όρο να μπορεί να τον αγοράσει πίσω ξανά. Και δεν έκανε το λάθος να αφήσει τον Σίμονς στην Ολλανδία. Ενεργοποίησε τη ρήτρα επαναγοράς κάνοντάς τον δικό της από την Αϊντχόφεν αντί μόλις 6.000.000 ευρώ και αποφάσισε να τον δώσει ξανά δανεικό αλλά στο υψηλότερο επίπεδο.

Στη συμφωνία της Λειψίας με την Παρί λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι δεν υπάρχει κάποια οψιόν αγοράς του παίκτη, δείγμα του ότι η Παρί τον έχει στα πλάνα της για την επόμενη σεζόν. Και είναι λογικό, με τον Σίμονς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη σεζόν της Λειψίας μέχρι σήμερα έχοντας παίξει 17 ματς και βάζοντας 5 γκολ και μοιράζοντας 7 ασίστ.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024