Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: 43 νεκροί και 36 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Οτις στο Ακαπούλκο

Μεξικό: 43 νεκροί και 36 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Οτις στο Ακαπούλκο

Τον θάνατο σκόρπισε ο τυφώνας Οτις που έπληξε το Ακαπούλκο ενώ τουλάχιστον 10.000 σπίτια και πολλά ξενοδοχεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο τυφώνας Οτις, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο τουριστικό λιμάνι Ακαπούλκο, στο νοτιοδυτικό Μεξικό, στοίχισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ενώ άλλοι 36 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές χθες Κυριακή (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Alexandre Meneghini).

Πρόκειται για ακόμη «προκαταρκτική» εκτίμηση, επισήμανε η Εβελιν Σαλγάδο, η κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πληγείσα λουτρόπολη, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Στην πλειονότητά τους τα θύματα πέθαναν από πνιγμό

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 39 νεκρούς, στην πλειονότητά τους από πνιγμό. Ο αρχηγός του κράτους από την πλευρά του ανήγγειλε πως θα πήγαινε στο Ακαπούλκο εντός της ημέρας.

Η καταμέτρηση των θυμάτων γίνεται με βραδύ ρυθμό, μετά το χτύπημα του τυφώνα κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, που διέκοψε τη λειτουργία των δικτύων τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης. Η αποκατάστασή τους συνεχιζόταν το Σαββατοκύριακο.

«Προχωράμε στην αποτελεσματική διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», διαβεβαίωσε η κυρία Σαλγάδο μέσω X.

Ανθρωπιστική βοήθεια της κυβέρνησης και ιδιωτικών φορέων άρχισε να διανέμεται την Παρασκευή το μεσημέρι, αφού άνοιξε το αεροδρόμιο. Ο τυφώνας Οτις προκάλεσε πελώριες ζημιές την Τετάρτη στο Ακαπούλκο, πόλη περίπου 780.000 κατοίκων.

Λεηλασίες

Εξάλλου καταστήματα και σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκαν προτού αρχίσει να φθάνει βοήθεια. Κάπου 17.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν στην πόλη για να εγγυηθούν την ασφάλεια.

Κατά τους αριθμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τουλάχιστον 10.000 σπίτια και πολλά ξενοδοχεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην Ακαπούλκο, η οποία συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024