Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραπ, χάκινγκ και bitcoin: Ψηφιακοί «Μπόνι και Κλάιντ» ξέπλεναν 4 δισ.  σε κρυπτονομίσματα

Ραπ, χάκινγκ και bitcoin: Ψηφιακοί «Μπόνι και Κλάιντ» ξέπλεναν 4 δισ.  σε κρυπτονομίσματα

Η Χέδερ Μόργκαν έκανε καριέρα ως ράπερ με το όνομα Razzlekhan ενώ παράλληλα προσπαθούσε να ξεπλύνει το αστρονομικό ποσό που είχε κλέψει ο άντρας της από ανταλλακτήριο.

Σε μια υπόθεση μοιάζει τραβηγμένη ακόμα και για σενάριο του Χόλιγουντ, μια ράπερ με το ψευδώνυμο Razzlekhan και ο χάκερ σύζυγός της παραδέχτηκαν ότι προσπάθησαν να ξεπλύνουν bitcoin αξίας 4 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν κλέψει από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η ομολογία της Χέδερ Μόργκαν, 33 ετών, και του Ίλια Λίχτενσταϊν, 35 ετών, έρχεται ενάμισι χρόνο αφότου συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 στη Νέα Υόρκη κατηγορούμενοι για τη μεγάλη κλοπή.

Το FBI κατάφερε τότε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της λείας των 120.000 bitcoin, το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατασχεθεί ποτέ.

Στο μεταξύ, η Μόργκαν προσπαθούσε να κάνει καριέρα ως ράπερ με βίντεο που αναρτούσε στο YouTube, όπου παρουσιαζόταν ως «κροκόδειλος της Ουόλ Στριτ» και «ξεδιάντροπη ράπερ».

Παράλληλα έγραφε άρθρα στο Forbes παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως «οικονομολόγο, κατά συρροή επιχειρηματία, επενδύτρια λογισμικού και ράπερ».

H Razzlekhan αντιμετωπίζει έως και δέκα χρόνια φυλάκισης μετά την ομολογία της ότι προσπάθησε να ξεπλύνει μαζί με τον σύζυγό της τα κρυπτονομίσματα που είχε κλέψει ο Λίχτενσταϊν το 2016 από το ανταλλακτήριο Bitfinex στο Χονγκ Κονγκ. Η αξία τους τότε ήταν μόνο 71 εκατ. δολάρια αλλά εκτινάχθηκε τα επόμενα χρόνια.

Η ποινή του Λίχτενσταϊν μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια φυλάκισης.

H Μόργκαν ήταν για ένα διάστημα τακτική αρθρογράφος στο Forbes

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, οι σύγχρονοι «Μπόνι και Κλάιντ» χρησιμοποίησαν μια σειρά από κόλπα για να νομιμοποιήσουν το κλεμμένο ποσό.

Μεταξύ άλλων, το ζευγάρι μετέφερε μικροποσά σε χιλιάδες ψηφιακά πορτοφόλια με ψεύτικες ταυτότητες· αγόραζε χρυσά νομίσματα· μετέτρεπε bitcoin σε άλλα κρυπτονομίσματα· και ίδρυε εταιρείες-βιτρίνες.

Στο διαμέρισμα του ζευγαριού βρέθηκαν ανώνυμα κινητά κρυμμένα σε βιβλία με κομμένες σελίδες (US Department of Justice)

Το μεγάλο λάθος τους ήτα ότι χρησιμοποίησαν κρυπτονομίσματα για να αγοράσουν δωροκάρτες από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Walmart, κάτι που πρόδωσε τελικά τα ίχνη τους.

Όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Μανχάταν, κατάσχεσε και κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει φορητό υπολογιστή με λεπτομέρειες του σχεδίου ξυπλύματος, μαζί με 40.000 δολάρια σε μετρητά και δεκάδες ανώνυμα κινητά κρυμμένα μέσα σε βιβλία με κομμένες σελίδες.

Ο Λίχτενσαϊν ομολόγησε την κλοπή και κρατείται μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του. Η Μόργκαν δήλωσε ένοχη για ξέπλυμα και συνωμοσία κατά του δημοσίου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024