Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νότια Αφρική: Η αποτυχία μιας δημοπρασίας θέτει σε κίνδυνο τους λευκούς ρινόκερους

Νότια Αφρική: Η αποτυχία μιας δημοπρασίας θέτει σε κίνδυνο τους λευκούς ρινόκερους

Η ηλεκτρονική δημοπρασία για το ράντσο Rhino Platinum απέτυχε να προσελκύσει σημαντικές προσφορές

Το Platinum Rhino είναι ένα ράντσο που φιλοξενεί περίπου 2.000 απειλούμενους λευκούς ρινόκερους και αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη διάσωση του υπέροχου αυτού είδους των αφρικανικού ζωικού βασιλείου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τόπο εκτροφής ρινόκερων στον κόσμο ο οποίος όμως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αναζητεί επειγόντως οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση του σημαντικού έργου του.

Το Rhino Platinum σχεδιάζει αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει σχετικά με το μέλλον του ράντσου, στο οποίο ζει το ένα όγδοο των λευκών ρινόκερων στον κόσμο, αφού μια δημοπρασία για το ακίνητο και τα ζώα του απέτυχαν να προσελκύσουν τον απαιτούμενο αριθμό προσφορών.

Αναμένεται να διεξαχθούν νέες διαπραγματεύσεις με τα μέρη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα υπάρξει ανακοίνωση στο κλείσιμο των εργασιών στις 5 Μαΐου, όπως ενημέρωσε το Platinum Rhino Project, το οποίο βρίσκεται περίπου 155 χιλιόμετρα (96 μίλια) νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η πώληση των περίπου 2.000 απειλούμενων ρινόκερων, του εξοπλισμού και της γης γίνεται καθώς η Νότια Αφρική αγωνίζεται να προστατεύσει τα ζώα στα φυσικά καταφύγιά της από παράνομους κυνηγούς που έχουν αποδεκατίσει τον άγριο πληθυσμό.

Παράνομο το εμπόριο κεράτων

Ο John Hume, ο ιδιοκτήτης του ράντσου, απέτυχε στις προσπάθειές του να νομιμοποιήσει το εμπόριο κέρατων ρινόκερου – τα οποία μπορούν να πριονιστούν από τα ζωντανά ζώα και να αναπτυχθούν ξανά – καθιστώντας το έργο πολύ δαπανηρό για να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το εμπόριο κεράτων απαγορεύεται καθώς η χρήση του στην Ανατολική Ασία για υποτιθέμενες θεραπείες για τον καρκίνο και την ενίσχυση της ανδρικής λίμπιντο οδήγησε σε μια παράνομη αγορά που προκάλεσε την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία ξεκίνησε στις 26 Απριλίου και έκλεισε την 1η Μαΐου.

«Έχουμε εισέλθει πλέον σε μια περίοδο εξέτασης όλων των προσφορών που κατατέθηκαν και ο John Hume θα έχει προσωπικές συζητήσεις με αυτά τα μέρη», ανακοίνωσε το Platinum Rhino.

Παράνομο κυνήγι

Οι παράνομες θανατώσεις λευκών ρινόκερων έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το 2014 με πάνω από 1.200 νεκρά ζώα ενώ η ξηρασία τον επόμενο χρόνο αποδεκάτισε περαιτέρω τον πληθυσμό στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος των ρινόκερων της χώρας.

Η ετήσια έκθεση των Εθνικών Πάρκων της Νότιας Αφρικής για το 2020, στην οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα απογραφής, έδειξε ότι το πάρκο είχε μόνο 3.549 λευκούς ρινόκερους.

Τα ζώα που εκτρέφονται στο ράντσο ανήκουν στο είδος του νότιου λευκού ρινόκερου, που αποτελεί ένα από τα δύο υποείδη. Ο βόρειος λευκός ρινόκερος έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Στο Platinum Rhino, τα ζώα περιφέρονται στο ράντσο και τους δίνεται επιπλέον τροφή. Υπάρχει επίσης ένα ορφανοτροφείο για τη φροντίδα των νεαρών ρινόκερων εάν είναι άρρωστα ή αν έχει πεθάνει η μητέρα τους.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024