Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη: Φόβοι για βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία στο Δροσερό

Ξάνθη: Φόβοι για βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία στο Δροσερό

Αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας οι Αρχές.

Φόβοι για βεντέτα εκφράζονται μετά την άγρια δολοφονία που έχει συγκλονίσει την Ξάνθη όταν ένας 37χρονος εκτέλεσε έναν 46χρονο συγχωριανό του στο χωριό Δροσερό και λίγο αργότερα ανέβασε βίντεο στο TikTok, στο οποίο εξηγούσε γιατί σκότωσε το θύμα, ενώ εξαπέλυσε και απειλές σε όποιον πειράξει την οικογένειά του.

Πάντως η αστυνομία φοβάται πράξεις αντεκδίκησης από συγγενείς του θύματος καθώς το κλίμα στο χωριό είναι ιδιαίτερα τεταμένο με συγγενείς του θύματος και κάτοικους του συνοικισμού μετά την ανθρωποκτονία να πηγαίνουν στο σπίτι του 37χρονου και να προκαλούν φθορές πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν βίντεο στο TikTok από συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι απειλούν με εκδίκηση τόσο τον δράστη όσο και την οικογένειά του.

Αναζητείται το κίνητρο του δράστη

Οι Αρχές προσπαθούν αν εντοπίσουν ποιο ήταν το κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη καθώς στο βίντεο στο TikTok, ο 37χονος αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν σχέση με τον κώδικα τιμής του και σημειώνει πως δεν ανέχεται να προσβάλουν την οικογένεια και τα παιδιά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σκότωσε τον 46χρονο επειδή ήταν «ρουφιάνος».

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», είπε ακόμα ο 37χρονος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο δράστης φέρεται πως είχε προσωπικές διαφορές με το 46χρονο θύμα, καθώς ο τελευταίος αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί να παντρευτεί η 15χρονη εγγονή του θύματος με τον γιο του δράστη, ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή.

O δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 46χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε.

Αυτή την εκδοχή μετέφερε και ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κάνοντας λόγο και για άλλου είδους προσπάθειες πρόκλησης βλάβης προς τον ίδιο από την πλευρά του θύματος.

Τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη σύλληψή του

Ωστόσο ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης», Σταύρος Βλαχόπουλος, ανέφερε άλλον λόγο για τη δολοφονίας και όχι τον αρραβώνα του γιου του 36χρονου με την εγγονή του 46χρονου θύματος που «χάλασε».

Ειδικότερα, ο κ. Βλαχόπουλος υποστηρίζει ότι ο δράστης θεωρούσε υπεύθυνο τον 45χρονο για τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο και γι’ αυτό τον σκότωσε.

Ο 36χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας  για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και μεταξύ των οποίων και στο χωριό Δροσερό.

Στην κατοχή του είχε βρεθεί κάνναβη, κοκαΐνη, ηρωίνη, όπλα ακόμα και χειροβομβίδες.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη τριών ακόμη ατόμων που ήταν παρόντες στη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για τους δύο γιους του 37χρονου δράστη, ετών 17 και 18, καθώς και τον 17χρονο γαμπρό του.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024