Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Υπό ιατρική επίβλεψη η βασίλισσα Ελισάβετ – Ανησυχία για την υγεία της

Βρετανία: Υπό ιατρική επίβλεψη η βασίλισσα Ελισάβετ – Ανησυχία για την υγεία της

Στο κάστρο του Μπαλμόραλ έχουν ήδη μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα

Υπό ιατρική επίβλεψη στο κάστρο Μπαλμόραλ βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, αφού οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Συγκεκριμένα οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική επίβλεψη.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Η 96χρονη βασίλισσα, η οποία βρίσκεται στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, συνάντησε την Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με το BBC, στο κάστρο του Μπαλμόραλ έχουν ήδη μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξιδεύει για τη Σκωτία.

Λιζ Τρας: Βαθιά ανησυχία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα είναι «βαθιά ανήσυχη» για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι», είπε.

«Οι σκέψεις μου – και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ανέφερε ότι η βασίλισσα βρίσκεται στις σκέψεις και τις προσευχές των μελών του κοινοβουλίου.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Ακύρωσε συναντήσεις

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε συνάντησή της με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, μετά την συνάντηση που είχε με την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν υποδέχθηκε πρωθυπουργό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά αντ’ αυτού ζήτησε τόσο από τον Τζόνσον, όσο και από την Λιζ Τρας να ταξιδέψουν ως το Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024