Ο Δήμος Ναυπάκτου εξασφάλισε διπλή χρηματοδότηση με διαφορά λίγων ημερών από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό να αναπλάσει δημόσιους χώρους δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Ο Δήμος Ναυπακτίας όπως ενημερώνει σχετικά, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πράσινο Ταμείο εγκρίθηκε η πρόταση για το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου στη θέση Παλιόστανη (Κοινότητα Γαλατά) και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 274.405,28 ευρώ, η μελέτη του έργου στοχεύει στην ανάδειξη της Κοινότητας του Γαλατά, στην αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Βασικές κατευθύνσεις και δεσμεύσεις της μελέτης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, αλλά και η εξυπηρέτηση ειδικών χρήσεων και αναγκών (κίνηση ΑμεΑ). Ο χώρος θα περιλαμβάνει τρία επιμέρους τμήματα και συγκεκριμένα την πλατεία, το χώρο παιχνιδιού και το χώρο υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη και της πλατείας του Γαλατά στο Πράσινο Ταμείο αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των Κοινοτήτων μας».

Επίσης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.