Ο Αφσίν Εμράνι επιμένει πως οι κυβερνήσεις «υπεραντιδρούν».

Πεπεισμένος ότι η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον δεν είναι παρά «ένας ιός του εποχικού κρυολογήματος», ισραηλινός καρδιολόγος που εργάζεται στις ΗΠΑ υποστηρίζει πως οι κυβερνήσεις «υπεραντιδρούν» και σπέρνουν πανικό και παραπληροφόρηση.

Με μπαράζ αναρτήσεών του στο Twitter τις τελευταίες ημέρες, ο Αφσίν Εμράνι, ιατρικός διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής Los Angeles Heart Specialists, προτείνει στις Αρχές να σταματήσουν τα τεστ για Όμικρον και να εστιαστούν στην παροχή «ψυχολογικής και οικονομικής βοήθειας».

Ο Εμράνι, τον οποίο ακολουθούν 26.000 χρήστες του Twitter, ισχυρίζεται ότι η Όμικρον «είναι κυριολεκτικά το εμβόλιο που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες».

«Όλοι» θα προσβληθούν από την Όμικρον, κάτι που θα προσφέρει «μαζική ανοσία της αγέλης», λέει ο Εμράνι, και προβλέπει ότι «μέσα σε 8-12 εβδομάδες όλος ο κόσμος θα είναι εμβολιασμένος» -εννοώντας ότι όλοι θα έχουν προσβληθεί από τη νέα παραλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Το κύμα Όμικρον θα τελειώσει «μόνο όταν προσβληθούν όλοι»

«Μεγαλύτερη απειλή παραμένει κατά τη γνώμη μου η υπεραντίδραση των κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίες προκαλούν πανικό και παραπληροφόρηση και οδηγούν σε κλείσιμο που πλήττει τους πιο ευάλωτους από εμάς» γράφει.

Προβλέπει δε ότι οι ΗΠΑ θα καταγράφουν δύο εκατομμύρια κρούσματα την ημέρα για αρκετές εβδομάδες και στη συνέχεια «οι αριθμοί θα πέσουν απότομα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πάντως την Τετάρτη ότι ο κίνδυνος από την Όμικρον παραμένει «πολύ υψηλός», παρά τις ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή προκαλεί ηπιότερη νόσο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr