Ο 9χρονος πιανίστας Στέλιος Kερασίδης και οι γονείς του, Φώτης και Κοτσάνζια, μας άνοιξαν το σπίτι τους στη Νέα Μάκρη και μας μίλησαν για την ασυνήθιστη πορεία του ταλαντούχου Στέλιου στη μουσική αλλά και για την καθημερινότητα του.

Ο Στέλιος ξεκίνησε με τη βοήθεια του πατερά του να παίζει πιάνο, όταν ήταν μόλις 2 ετών. Δεν παίζει όμως μόνο! Συνθέτει δίκες του μελωδίες από τα 4 του χρονιά, με το κομμάτι του «βαλς της απομόνωσης» να έχει γίνει πολύ γνωστό στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

Η συλλογή των βραβείων και οι διεθνείς διακρίσεις που έχει κατακτήσει, γεμίζουν έναν ολόκληρο τοίχο στο καθιστικό του σπιτιού του.

Πρόσφατα, στις αρχές Σεπτέμβρη, έγινε ο νεότερος σολίστ στην ιστορία του Ηρωδείου, οπού έπαιξε με τη σπουδαία ορχήστρα Tchaikovsky της Μόσχας. «Ήταν η ωραιότερη βραδιά της ζωής μου», δήλωσε ο μικρός Στέλιος.

Τον Ιούλιο βρέθηκε μαζί με την Άννα Βίσση σε συναυλία της. Όπως αποκάλυψε ο Στέλιος στη συνέντευξη, η Άννα Βίσση του είπε ότι είναι παιδί-θαύμα, ο ίδιος ωστόσο δεν νιώθει ούτε «παιδί-θαύμα», ουτε «Έλληνας μοτσαρτ», όπως τον αποκαλούν συχνά, άλλα ένα «κανονικό παιδί».

Οι γονείς του είπαν οτι είναι πάρα πολύ περήφανοι για τον μικρό Στέλιο όχι μόνο για τα επιτεύγματά του στη μουσική αλλα για τον γλυκό χαρακτήρα του γιού τους.

«Είμαι περήφανος και όταν κάνει μια αγκαλιά στην αδερφή του» δήλσε ο πατέρας του. «Είναι πραγματικά ένα πολύ καλο παιδί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο