Η Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης ήταν μια σχετικά χαμηλών τόνων υπόθεση που περιλάμβανε κυρίως επισκέψεις στα στούντιο των οίκων και διάσπαρτα ζωντανά σόου.

Το επίκεντρο της εβδομάδας ήταν η βιωσιμότητα, ιδιαίτερα το πώς διασταυρώνεται με την καινοτομία και την τεχνολογία – περιοχές στις οποίες η Σουηδία υπερέχει.

Μια πρόσφατη έκθεση της IPCC εξέδωσε μια κόκκινη προειδοποίηση για την ανθρωπότητα. Ωστόσο, συνολικά η σουηδική βιομηχανία μόδας παραμένει αισιόδοξη ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη αλλαγή. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη λειτουργικών νέων ινών, στη διαλογή, στην παρακολούθηση κ.λπ., αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προπαραγωγή, όπου συμβαίνει περίπου το 80 % των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σε μια ειλικρινή ομιλία στα Βραβεία Ενθάρρυνσης για Δράση, που διοργανώθηκαν από τη Μόδα της Στοκχόλμης, ο Δρ. Φίλιπ Γουόρκαντερ μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στους κινδύνους της υποβάθμισης των προκλήσεων της βιωσιμότητας για να γίνει εύκολη και γευστική (ισοδυναμεί με το να αρέσει μια δημοσίευση στο Instagram, μπορεί να πει), όταν απαιτείται μεγάλη προσωπική και συλλογική δράση.

Και ενώ μπορεί τα «πράγματα» να ήταν πεσμένα, το στιλ ήταν άκρως ανεβασμένο…

View this post on Instagram

A post shared by Elin Nyman (@nikenyman)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο