Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο

Νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών από το έδαφός του κατά της ισραηλινής επικράτειας.

Μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν επιδρομές εναντίον περιοχών στον Λίβανο από όπου εκτοξεύθηκαν χθες Τετάρτη ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, ανέφερε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός.

«Εκτοξεύθηκαν ρουκέτες»

«Νωρίτερα (…) εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος. Σε αντίδραση, μαχητικά έπληξαν τις θέσεις από όπου εκτοξεύθηκαν και υποδομές που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις στον Λίβανο», ανέφερε ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού.

Λίγη ώρα μετά την εκτόξευση των τουλάχιστον τριών ρουκετών χθες το μεσημέρι, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε πως ανταπέδωσε με πυρά πυροβολικού κατά του λιβανικού εδάφους.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρξαν θύματα.

Ηχησαν σειρήνες για επικείμενη επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινές κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο, ανάμεσά τους και στην Κιριάτ Σιμόνα.

Σχετικά ήρεμη

Η περιοχή της μεθορίου των δύο κρατών παραμένει σχετικά ήρεμη μετά τον πόλεμο του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, μικρές παλαιστινιακές οργανώσεις εκτοξεύουν σποραδικά ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους από το βόρειο τμήμα του Λιβάνου, με τον ισραηλινό στρατό να ανταποδίδει συνήθως εξαπολύοντας πυρά πυροβολικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024