Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το BBC «κράζει» την Ελλάδα για την πτώση του Πικάσο - «Τον πέταξαν στο πάτωμα...»

Το BBC «κράζει» την Ελλάδα για την πτώση του Πικάσο – «Τον πέταξαν στο πάτωμα…»

«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε - ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια»

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το «γλίστρημα» του πίνακα του Πικάσο από τον πάγκο που είχε τοποθετηθεί και η πτώση στο δάπεδο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για μια άτυχη στιγμή, που σημειώθηκε την Τρίτη, λίγο πριν τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής έργων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Συγκεκριμένα, ενώ οι δυο πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε έναν πάγκο για να εξυπηρετηθούν οι φωτογράφοι -που παραπιπτώντας τραβούσαν φωτογραφίες με φλας κάτι που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά στα μουσεία- ο πίνακας του Πικάσο με «το γυναικείο κεφάλι» γλίστρησε, έπεσε στο δάπεδο και από τύχη δεν καταστράφηκε.

Σα να μην έφτανε αυτό, ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στον χώρο με γυμνά χέρια φαίνεται να πιάνει άτσαλα τον πίνακα προκειμένου να τον επανατοποθετήσει στη θέση του.

Διεθνής διασυρμός

Όπως είναι φυσιολογικό, η εν λόγω εικόνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, αφού πρόκειται για έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας (δείτε εδώ γιατί) που αποτελεί εθνική κληρονομιά για την Ελλάδα.

Μάλιστα, το εν λόγω γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και από το διεθνή ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το BBC «άδραξε» την ευκαιρία και με ξεχωριστό θέμα αναφέρεται στο… φιάσκο του πατώματος.

Στο δημοσίευμα του BBC φιλοξενείται το βίντεο με την πτώση του πίνακα και στη συνέχεια με αρκετή δόση ειρωνείας γράφει: «Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε – ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια».

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο, δεδομένης της διαμάχης με το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Ελγινείων.

Χαμός και στα Social Media

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024