Η δράση του Δήμου Βριλησσίων με τίτλο «Μιλάς Ψηφιακά» αποτελεί μια ευφυής απάντηση του Δήμου στις προκλήσεις του μεγάλου ψηφιακού άλματος που επιχειρεί η χώρα, που έχει διευκολύνει αλλά και δυσκολέψει πληθυσμιακές ομάδες της χώρας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η ψηφιοποίηση της χώρας καθιστά αναγκαία την ύπαρξη «εγχειριδίων» χρήσης ειδικά στους ηλικιωμένους. Και τι καλύτερο οι μεγαλύτεροι να έχουν «μέντορες» σε αυτό τον μετασχηματισμό τα μικρά παιδιά που διψάνε να «μαθαίνουν» τους παπούδες και τις γιαγιάδες να χειρίζονται την τεχνολογία.

Σκοπός της δράσης λοιπόν είναι να συμβάλλει στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και να βοηθήσει όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου.

«Σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη κανείς δεν θα μείνει πίσω» διατείνονται από τον δήμο Βριλησσίων με άγνωστο το αποτέλεσμα της προσπάθειας φυσικά αλλά με τις καλύτερες των προθέσεων και την αναγνώριση πως η προσπάθεια γίνεται.

Το «Μιλάς Ψηφιακά» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Α.Ε του Δήμου Τρικκαίων  «eTrikala Α.Ε».

Η σύμβαση έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Βριλησσίων με εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων εξυπηρέτησης του πολίτη και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του»

Οι χαρακτήρες και ο σχεδιασμός του φυλλαδίου έχουν διπλό σκοπό.

Πρώτα, να δώσουν ένα όμορφο ερέθισμα στα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με τις ψηφιακές συσκευές και μπορούν να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να μάθουν βασικές λειτουργίες της ψηφιακής εποχής

Δεύτερον, να είναι εύχρηστο και για τους μεγαλύτερους που θέλουν να εξερευνήσουν μόνοι τους την ψηφιακή γνώση.

Το πρώτο τεύχος του «Μιλάς Ψηφιακά» διδάσκει,  τί είναι η άυλη συνταγογράφηση. Θα μοιραστεί στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε ΚΑΠΗ, αθλητικά σωματεία και σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος ώστε να το αποκτήσουν όλοι.